WooCommerce 6.3 introduceert productfilter op basis van attributen

WooCommerce 6.3 introduceert productfilter op basis van attributen

WooCommerce 6.3, waarvan de officiële release gepland staat voor 8 maart, zal een langverwachte feature introduceren: de mogelijkheid om nauwkeurig producten te filteren op basis van attributen.

Het filterprobleem in WooCommerce

Webshop eigenaren die variabele items verkopen zijn al jaren gefrustreerd door het filterprobleem in WooCommerce. Automattic ontwikkelaar Néstor Soriano legde het als volgt uit:

“Het probleem doet zich voor wanneer er variabele producten zijn waarbij sommige variaties voorraad hebben en andere niet, en de “verberg producten die niet op voorraad zijn” optie is ingeschakeld. Wat er gebeurt is dat wanneer een attribuut voor filteren wordt geselecteerd, alle variabele producten met een variatie die met dat attribuut correspondeert worden weergegeven, zelfs [de producten] waarvoor geen voorraad beschikbaar is (zolang er in elk geval van één variatie wel voorraad is).”

Het gevolg is dat klanten alle items moeten doorspitten om te zien of hun geselecteerde variatie beschikbaar is, wat er veel te vaak in resulteert dat zij vroegtijdig de webshop verlaten – zeker wanneer het product dat ze zoeken niet bij de eerste paar zoekresultaten zit.

De oplossing in WooCommerce 6.3

De nieuwe zoektabel in WooCommerce 6.3 verhelpt dit probleem op een manier die de performance moet verbeteren – door voor elke combinatie van product en attribuut (inclusief individuele variaties en voorraadstatus) een tabelrij aan te maken. Dit zal enorm veel schelen voor WooCommerce gebruikers die variabele producten zoals kleding en schoenen verkopen.

Meer weten over deze WooCommerce update?

Deze WooCommerce update zal een database migratie vereisen. Daarnaast zal er onder het Product Instellingen tabblad een nieuwe ‘Geavanceerd’ sectie komen met opties voor de nieuwe zoektabel met productattributen. Webshop eigenaren die variabele producten in hun WooCommerce shop hebben, kunnen voorafgaand aan de lancering van WooCommerce 6.3 het nieuwe productfilter alvast uittesten met de WooCommerce Beta Tester plugin. Voor meer informatie over deze nieuwe feature kun je de blogpost van WooCommerce raadplegen.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.