Willekeurige berichten weergeven in WordPress

willekeurige berichten

Het tonen van willekeurige berichten geeft je bezoekers de mogelijkheid om meer van je content te ontdekken. In dit artikel leggen we uit hoe je willekeurige berichten in WordPress kunt weergeven.

Willekeurige berichten weergeven in WordPress

WordPress laat je blogberichten standaard in omgekeerde chronologische volgorde zien (van nieuw naar oud). De meest recente berichten staan bovenaan, dus die zullen het eerst door je bezoekers worden bekeken. Bij WordPress websites die al langere tijd bestaan, worden de oudere berichten niet prominent weergegeven. Een manier waarop je toch kunt zorgen dat oudere berichten views blijven krijgen, is door jezelf aan te wennen in elk bericht dat je publiceert een aantal interne links naar oude berichten te verwerken. Dit verhoogt het aantal views en is goed voor je SEO. Een andere manier om te zorgen dat je oude blogberichten gelezen worden, is door willekeurige berichten in je zijbalk te tonen. Op die manier krijgen je bezoekers de kans om berichten te ontdekken die ze anders niet zouden zien.

Advanced Random Posts Widget plugin

Het eerste dat je moet doen is de Advanced Random Posts Widget plugin installeren en activeren.

Vervolgens ga je naar Appearance > Widget. Hier zie je een nieuwe widget staan die ‘Random Posts’ heet. Deze widget kun je toevoegen aan een zijbalk door hem daarheen te slepen.

widget toevoegen

Zo voeg je een widget toe aan een zijbalk

De standaard widget instellingen werken over het algemeen prima voor de meeste websites, maar er zijn volop aanpassingsopties. Zo kun je verschillende post types selecteren, excerpts of thumbnails laten zien, of berichten die je niet wilt laten zien deselecteren. Ook het weergeven van berichten uit specifieke categorieën behoort tot de mogelijkheden. De plugin biedt zelfs de mogelijkheid om custom HTML en CSS toe te voegen.

Vergeet niet om de wijzigingen op te slaan en bezoek je website om de Random Posts Widget in actie te zien!

Geef een reactie