Whatsapp toevoegen aan WordPress

Whatsapp toevoegen aan WordPress

WhatsApp was oorspronkelijk ontwikkeld als applicatie (app) voor de iPhone om berichten, bestanden en foto’s uit te wisselen met anderen. In Nederland wordt de app door bijna 1 op de 3 Smartphone gebruikers gebruikt. Onder jongeren is dit zelfs bijna 50%. WhatsApp is dus een enorm succes.

Facebook heeft enkele maanden niet voor niets 19 miljard dollar overhandigd voor WhatsApp. Met de miljoenen mensen die gebruik maken van WhatsApp is het een goede manier om geld mee te verdienen.

Whatsapp toevoegen aan je wordpress website

Sinds enige tijd is het mogelijk om een WhatsApp knop op je website te plaatsen.

Als jij een WordPress website hebt, kun je de WhatsApp social sharing knop toevoegen aan je blog. Deze knop werkt hetzelfde als de Facebook Like knop en de Tweet knop voor Twitter: gebruikers kunnen eenvoudige interessante inhoud met elkaar delen, waar jij van profiteert door meer bezoekers te ontvangen.

Het toevoegen van de WhatsApp knop om inhoud te delen is heel erg eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen in de Mobile ShareBar plugin te installeren en te activeren op jouw WordPress website. Deze plugin is speciaal ontwikkeld voor mobiele gebruikers en behalve de WhatsApp knop kun je er ook de Facebook en Twitter social sharing knoppen mee installeren.

Via de instellingenpagina van de Mobile ShareBar plugin kun je configureren welke tekst er wordt getoond op de knoppen voor WhatsApp, Facebook en Twitter. Verder kun je onder andere nog instellen waar de knop wordt getoond. Ook is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de Bit.ly URL afkortingsdienst.

Hopelijk heeft dit artikel je een beetje meer informatie gegeven over het toevoegen van de WhatsApp social Sharing knop op jouw WordPress website. Het is zeker aan te raden om hier gebruik van te maken en te profiteren van de miljoenen gebruikers om jouw inhoud populairder te maken.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.