Websitetitel, ondertitel en favicon toevoegen in WordPress

Met de komst van WordPress 4.3 is het voortaan mogelijk om via de Costumizer veel eenvoudiger een Favicon toe te voegen aan je WordPress website.

Aanpassen favicon wordpressBij de eerste aanpassingsoptie “Site Identiteit” staat de ‘Websitetitel en ondertitel’. Met deze opties kun je gemakkelijk de titel en ondertitel van de website wijzigen. De optie opent als je erop klikt (zie afbeelding). In de invulvelden geef je aan wat de websitetitel (nummer 1) moet zijn en wat de ondertitel (nummer 2) moet zijn. Terwijl je wijzigingen aanbrengt zie je het aan de rechterkant direct gewijzigd worden, zo zie je meteen of een wijziging mooi of juist niet gewenst is.

De derde optie bij de Site Identiteit is de Favicon optie. Een favicon is een klein icoontje dat wordt weergegeven in tabbladen van browsers, in bookmark menu’s en op het homescherm van je mobiele telefoon of tablet. Voeg een unieke favicon toe via de Customizer; het zal zelfs blijven bestaan wanneer je wisselt van thema.

WordPress favicon toevoegen in WordPress

Het toevoegen van de favicon in WordPress wordt uitgebreid behandeld in de WordPress handleiding.

3 reacties op “Websitetitel, ondertitel en favicon toevoegen in WordPress”

  1. Anke Steffers schreef:

    Hallo,
    Ik probeer de lettergrootte van mijn site-titel aan te passen, omdat hij nu niet past in de mobiele weergave. Maar wat ik ook probeer, het lukt mij niet.
    Waar in de thema-editor kan ik dit voor elkaar krijgen (en evt. met welke vervangende code)?
    Alvast bedankt voor uw reactie.

Geef een reactie