Nienke's website: website research

Nienke’s website: website research

Er is geen ontkomen meer aan. De deadline hijgt in mijn nek. Komende week gaat mijn site op de schop. Eindelijk. Maar ook: oh my god! Want nu moet ik iets neerzetten waar ik echt blij van word en ook even blijf… Tijd voor wat website research!

Bij de realisatie van mijn huidige site heb ik niet de tijd genomen om mij echt te verdiepen in wat ik wilde. Welke stijl, wat moest er op komen, wat voor kleuren ga ik gebruiken? Ik heb eigenlijk alles uit handen gegeven aan mijn webbouwer en alles wat hij liet zien, vond ik wel prima.

Dit is de makkelijke weg, maar niet de beste. Als je niet goed nadenkt over hoe je site eruit moet zien en welke informatie erop moet komen, gaat het resultaat je uiteindelijk tegen staan.

Is je website up to date?

Daar komt bij dat de inhoud van mijn website niet meer accuraat is. De uitstraling is teveel gericht op één van mijn specialismen, waardoor ik merk dat ik opdrachtgevers uit een andere hoek eigenlijk niet wil door verwijzen naar mijn site. Terwijl je site je online visitekaartje zou moeten zijn, je portfolio.

En dus zit ik nu, in het weekend verplicht te surfen op het net. En echt niet omdat ik niets beters te doen heb hoor. Maar ik wil nu goed beslagen ten ijs komen als ik mijn site voor een derde en hopelijk voorlopig laatste keer ombouw.

Ik ben dus allerlei sites aan het bekijken. Welke sfeer wil ik, welke kleurstelling. Welke info moet er op en wat laat ik achterwege. Hoe wil ik mijn portfolio weergeven en publiceer ik nog een blog?

Eigen beeldmateriaal

En ik moet beeldmateriaal verzamelen. Het beste is natuurlijk eigen beeld te hebben; google beoordeelt je website op unieke content, dus ook beeld. Dus ik ben aan het fotograferen geslagen, een hobby van mij. Maar omdat ik ook daar de tijd voor wil nemen, besluit ik ook wat stockbeeld te selecteren. Dus hop naar gratis beeldsites als Pixabay en Pexels. Dat is dus wél leuk om te doen!! En foto’s zijn eenvoudig in een later stadium aan te passen, dus dat komt wel.

Langzaam ontstaat er een moodboard van mijn nieuwe site. Ik word weer een beetje enthousiast. Nu nog het best passende thema kiezen en hem ‘even’ in elkaar zetten… Dag weekend!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.