Wat is nieuw in WordPress 4.0

Wat is nieuw in WordPress 4.0

WordPress 4.0 is gelanceerd en we hadden natuurlijk allemaal een grote vernieuwing aan het populaire CMS verwacht. Nadat wij de nieuwe functies hadden bekeken waren we dan ook gedeeltelijk teleurgesteld; er zitten een aantal handige nieuwe functies in die de gebruiksvriendelijkheid verbeteren, echter er is geen sprake van een nieuwe “iPhone” release. Wat is er dan nieuw? We nemen alle nieuwe functionaliteiten even met je door.

Verbetering aan het plaatsen van berichten en pagina’s in WordPress 4.0

Verbetering aan het plaatsen van berichten en pagina's in WordPress 4.0

De zichtbaarheid van de toolbars boven en rechts naast het opmaken van een bericht en pagina is verbeterd. Ze zijn simpelweg “Sticky” gemaakt waardoor de balken mee naar boven of beneden scrollen terwijl je een bericht aan het opmaken bent. Een simpele toevoeging, niet baanbrekend, maar wel erg praktisch. Vreemd eigenlijk dat dit er nog niet in zat…

Het toevoegen van media met de visual editor in WordPress 4.0

Het toevoegen van media met de visual editor in WordPress 4.0

In WordPress 4.0 zit een verbetering aan het toevoegen van media via de visual editor (WYSIWYG editor). Voorheen zag je alleen een link staan wanneer je bijvoorbeeld een YouTube link in het bericht plaatste. In WordPress 4.0 wordt deze link ook “visible” gemaakt en zie je dus voortaan direct een YouTube media player met je video. Hetzelfde geldt voor andere media die je wilt embedding in je berichten en pagina’s.

De plugin informatie is sterk verbeterd in WordPress 4.0

De plugin informatie is sterk verbeterd in WordPress 4.0

Wij vinden dit een van de betere verbeteringen aan WordPress 4.0. Het is nu namelijk mogelijk om veel meer informatie over plugins in je WordPress omgeving te bekijken. Voorheen moest je naar allemaal externe links gaan om meer informatie te vinden over de plugin die je had opgezocht. Nu is dit allemaal mogelijk binnen je eigen WordPress omgeving en dit scheelt gewoonweg enorm veel tijd.

Media aanpassingen en toevoegen in WordPress 4.0

Media aanpassingen en toevoegen in WordPress 4.0

Deze vernieuwing in WordPress 4.0 zorgt ervoor dat je het voortaan veel gemakkelijker is om media aan te passen via de bibliotheek. Video’s spelen af als je ze bekijkt in de bibliotheek, je kunt tussen media bestanden switchen en snel titels in informatie van de media aanpassen. Ook een niet heel erg innovatieve vernieuwing aan WordPress.


Al met al een aantal zeer goede verbeteringen aan WordPress, maar niet de lancering die we verwacht hadden. Dan maar rustig wachten op WordPress 5.0! Uiteraard passen we weer zo snel mogelijk de WordPress handleidingen aan op WordPress 4.0. Deze zullen volgende week allemaal gereed zijn.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.