Wat is een privacy beleid pagina en waarom heb je er een nodig?

Wat is een privacy beleid pagina en waarom heb je er een nodig?

Als je een website hebt die persoonlijke gegevens verzameld, bijvoorbeeld door middel van contactformulieren en tools zoals Google Analytics, dan ben je volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) wettelijk verplicht om een privacy beleid te verstrekken. In dit artikel leggen we uit wat een privacy beleid pagina precies is en waarom je er een nodig hebt op je WordPress website.

Wat is een privacy beleid?

Simpel gezegd: een privacy beleid is een pagina op je site waar staat beschreven welke persoonsgegevens jouw website verzameld, hoe je van plan bent die gegevens te gebruiken, of je die gegevens deelt en zo ja, met wie. Je denkt misschien dat je geen gegevens verzameld als je geen contactformulier of email opt-in op je site hebt, maar vergis je niet. Als je gebruik maakt van bijvoorbeeld Google Analytics, dan bewaar je cookies op de computers van je bezoekers. Volgens de huidige Europese wetgeving is dit al een vereiste voor een privacy beleid pagina. 

Waarom jouw WordPress site een privacy beleid pagina nodig heeft

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) werd in 2018 van kracht om de verouderde databeschermingsrichtlijn uit 1995 te vervangen. De verordening draait om de ‘bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens van Europese staatsburgers en betreffende het vrije verkeer van die gegevens.’ Met andere woorden: het is een wet die onze privacy beschermt en ons meer controle geeft over onze persoonlijke gegevens. Als je zelf een website hebt en je leeft de AVG-richtlijnen niet na, dan riskeer je flinke boetes.

Er is echter nog een andere reden om een privacy beleid pagina op je WordPress site te zetten. Door duidelijk te communiceren welke gegevens je verzamelt en hoe je die gegevens gebruikt, komt je website veel betrouwbaarder over. Dit kan je helpen om een betere relatie met je bezoekers op te bouwen en jezelf van de concurrentie te onderscheiden. 

Hoe maak ik een privacy beleid pagina?

Heb je nog geen privacy beleid op je WordPress site, dan raden we je aan om die alsnog aan te maken. Morgen leggen we uit wat er precies in jouw privacy beleid moet staan!

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.