WordPress ontwikkelaars moeten plugins en thema’s voorbereiden op PHP 8.0

WordPress ontwikkelaars moeten plugins en thema’s voorbereiden op PHP 8.0

Gisteren schreven we al over WordPress en PHP 8 en de veranderingen die PHP 8 met zich gaat meebrengen. Als jij een WordPress ontwikkelaar bent, dan moet je tijdig je plugins en thema’s voorbereiden op PHP 8.0. Hieronder een aantal tips om je op weg te helpen!

Je plugins en thema’s voorbereiden op PHP 8.0

#1. Lees je in over de veranderingen in PHP 8.0

Om te beginnen raden we elke WordPress ontwikkelaar aan zich goed in te lezen in PHP 8.0 en wat er allemaal gaat veranderen. Enkele aanraders zijn WordPress and PHP 8.0 op make.wordpress.org, het Yoast PHP8 Compatibility rapport en de RFCs for PHP 8 op wiki.php.net.

#2. Maak gebruik van meerdere compatibiliteittests

Er zijn verschillende tools beschikbaar die je kunnen helpen bij het identificeren van incompatibiliteiten in je plugins en/of thema’s. Enkele aanraders:

#3. Test handmatig

Het is ook de moeite waard om handmatige tests uit te voeren. Heb je nog geen integratie test voor jouw plugin of thema geïmplementeerd, dan is dit een goed moment om je daar eens in te verdiepen.

#4. Hou je gebruikers up-to-date

De mensen die jouw plugins of thema’s gebruiken, willen weten of deze straks PHP 8 ready zijn. Zorg daarom dat je ze informeert over het feit dat je compatibiliteittests uitvoert en hou ze op de hoogte. Kan of wil je geen tijd besteden aan het garanderen van PHP 8.0 compatibiliteit, wees daar dan eerlijk over; dit biedt gebruikers de mogelijkheid om tijdig op zoek te gaan naar een alternatief.

Tot slot

WordPress streeft ernaar om WordPress 5.6, waarvan de release in december gepland staat, ‘beta-compatibel met PHP 8’ te maken. Het zal dus nog wel even gaan duren voordat gebruikers daadwerkelijk gaan upgraden. Je hebt als WordPress ontwikkelaar dus nog voldoende tijd om je producten voor te bereiden. Maar daar vooral gebruik van!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.