Volledig scherm modus in de blok editor uitschakelen

Volledig scherm modus in de blok editor uitschakelen

Als je gebruik maakt van de blok editor in WordPress, dan heb je het ongetwijfeld weleens mee gemaakt; je logt weer eens in op je website om een nieuw bericht te plaatsen en ontdekt dat de editor anders is dan de vorige keer. Je had de volledig scherm modus toch uitgeschakeld? Goed, de blok editor is nog een work in progressen er zijn grotere ergernissen, maar het is toch weer een frustratiepuntje. Wil je de volledig scherm modus in de blok editor volledig uitschakelen? Daar is nu een plugin voor! 

Volledig scherm modus in de blok editor

Op dit moment is het zo dat blok editor voorkeuren worden opgeslagen in de lokale opslag van je browser. Hieronder vallen ook basisinstellingen zoals het in- en uitschakelen van de volledig scherm modus. Lokale opslag in de browser blijft niet permanent bewaard, wat betekent dat je je voorkeuren vaak opnieuw moet instellen. Bovendien worden je voorkeuren ook niet bewaard wanneer je je WordPress website via een andere browser bezoekt, een incognito browser modus gebruikt of wanneer je aan meerdere websites op hetzelfde netwerk werkt. Er staat al bijna twee jaar een ticket open voor een functie die de blok editor voorkeuren van gebruikers in de database opslaat, in plaats van op de lokale opslag van de browser. Dat zou voor veel WordPress gebruikers erg handig zijn, maar er zit weinig beweging in de ticket. Gelukkig is er wel een alternatieve oplossing in de vorm van een plugin. 

Fullscreen Mode B Gone 

Afgelopen week bracht Johan Jonk Stenström de Fullscreen Mode B Gone plugin uit. Zoals de titel al impliceert schakelt deze simpele plugin de volledig scherm modus van de blok editor uit. Het maakt daarbij niet uit of je een andere browser gebruikt of je cache hebt verwijderd; je kunt met een gerust hart terugkeren naar de editor zonder overvallen te worden door een compleet anders uitziende editor. De Fullscreen Mode B Gone plugin is de ideale oplossing voor gebruikers die de volledig scherm modus altijd uitgeschakeld willen hebben. 

Andere plugins van Stenström

Fullscreen Mode B Gone is overigens niet de eerste editor-gerelateerde plugin van Stenström. Eerder kwam hij al met de Welcome To the Block Editor B Gone plugin, die het welkomstbericht van de blok editor (dat elke keer opnieuw wordt weergegeven) permanent uitschakelt. Hij heeft ook een plugin met de titel Fatso; deze maakt het content canvas breder, voor gebruikers die de voorkeur geven aan meer ruimte bij het schrijven van hun blogberichten. 

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.