Voeg de leestijd per bericht toe aan je WordPress website

Niet iedereen heeft zin om een lange tijd te besteden aan het lezen van een artikel. Het is daarom handig om aan te geven hoeveel leestijd per bericht nodig is op jouw WordPress website. Maar hoe doe je dat? Om deze functie toe te voegen download en installeer je de Estimated Post Reading Time plugin gratis van de WordPress.org website.

De plugin berekent de gemiddelde leestijd die nodig is om een volledig blogbericht te lezen. Het is een snelle en eenvoudige manier om de bezoeker te laten zien hoeveel tijd het zou kosten om even het berichtje te lezen waarvan de titel hem of haar aanspreekt.

Voeg de leestijd per bericht toe aan je WordPress website

De leestijd per bericht plugin instellen

Nadat je deze plugin hebt gedownload en geïnstalleerd, kun je naar de instellingen gaan om het aantal woorden per minuut (Words Per Minute) in te stellen. Dit is standaard ingesteld op 250, dus 250 woorden per minuut. Als je je aantal woorden per minuut hebt ingevuld, zal de plugin deze gegevens gebruiken om de leestijd per bericht te berekenen.

Plaats de shortcode bij je WordPress berichten en pagina’s

Vervolgens kun je de benodigde leestijd tonen door de shortcode [est_time] te plaatsen waar jij het wilt hebben, bijvoorbeeld onderaan het artikel of onder de titel. Waar deze shortcode wordt geplaatst, zal dan bijvoorbeeld “1 minute” of “3 minutes” komen te staan. Zo haal je de lezer over om het artikel toch even te bekijken, want het kost maar enkele minuutjes van zijn of haar tijd.

Ik hoop dat dit artikel je geholpen heeft om een inschatting van de benodigde leestijd toe te voegen aan je WordPress blog.

Geef een reactie