Verzamel feedback van bezoekers met de UserFeedback plugin | WP Handleiding

Verzamel feedback van bezoekers met de UserFeedback plugin

Als het op het optimaliseren van je WordPress website aankomt, dan is het verzamelen van feedback een belangrijke tool om inzicht te krijgen in de gebruikerservaring. Op basis van de feedback van je bezoekers kun je immers veel gerichter het design, de content en de functionaliteit van je site verbeteren. Feedback van gebruikers geeft je waardevolle informatie met betrekking tot welke aspecten van je site nog verbetert kunnen worden. Het implementeren van deze suggesties kan resulteren in meer leads en meer verkopen. Daarnaast laat je je bezoekers zien dat hun feedback gewaardeerd wordt, wat ook een positieve impact heeft op hun betrokkenheid. De UserFeedback plugin is een prima oplossing om erachter te komen wat je bezoekers van je WordPress website vinden.

Over de UserFeedback plugin

UserFeedback is een WordPress plugin van MonsterInsights, met meer dan 25 kant-en-klare enquête-templates. Je kunt verschillende soorten vragen stellen, inclusief multiple choice vragen, open vragen en snelle beoordelingen. De resultaten van je enquêtes zijn real time te bekijken op je WordPress dashboard. UserFeedback Lite is gratis te downloaden via WordPress.org. De premium versie van de plugin is beschikbaar vanaf $49,50 per jaar. Als je toch niet tevreden bent, neem dan binnen 14 dagen contact op met de ontwikkelaar; je krijgt dan een volledige restitutie.

Hoe werkt het?

Hieronder leggen we kort uit hoe je met UserFeedback aan de slag gaat:

Installeer en activeer de plugin.

Ga in het linker menu op je WordPress dashboard naar UserFeedback > Surveys en klik op Create New.

Je kunt nu een van de kant-en-klare templates selecteren. Om feedback van bezoekers te verzamelen raden we het ‘Website Experience’ template aan.

Afbeelding: UserFeedback.com

Op het volgende scherm kun je je enquête creëren. Je kunt selectievakjes, radio buttons, sterbeoordelingen, tekstvelden en meer toevoegen. Om een nieuwe vraag toe te voegen klik je simpelweg op de Add Question knop.

Door op de Preview link bovenin het scherm te klikken kun je je enquête customizen. Zo kun je de kleuren van de tekst, knoppen en achtergrond afstemmen op je huisstijl en het design van je website.

Afbeelding: UserFeedback.com

Bij de volgende stap kun je de instellingen configureren. Zo kun je aangeven op welke apparaten je wil dat de enquête wordt weergegeven. Als je bijvoorbeeld inzicht wilt in de gebruikerservaring op mobiele apparaten, selecteer je de Mobile optie; de enquête wordt dan alleen weergegeven aan mobiele bezoekers en niet aan desktop bezoekers.

Afbeelding: UserFeedback.com

Bij Advanced heb je de mogelijkheid om de enquête alleen op een specifieke pagina weer te geven.

Bij Behaviour kun je de weergave timing instellen. Zo kun je bepalen wanneer het verzoek om de enquête in te vullen op de pagina verschijnt, hoe vaak deze wordt weergegeven en hoelang hij actief blijft.

Vervolgens kun je de notificaties instellen. We raden aan om de Send Email optie in te schakelen en het mailadres in te vullen waar je meldingen wilt ontvangen wanneer een bezoeker de enquête heeft ingevuld.

Afbeelding: UserFeedback.com

Ben je klaar, klik dan op de Publish knop. Om je feedback enquête direct te activeren zet je de Survey Status op Publish. Je kunt ook een datum en tijd instellen om de enquête later te activeren.

Afbeelding: UserFeedback.com

Zodra de enquête actief is, kun je bij UserFeedback > Results de resultaten bekijken.

Afbeelding: UserFeedback.com

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.