Verschillende widgetbalken met de WordPress Simple Page Sidebars plugin

Verschillende widgetbalken met de WordPress Simple Page Sidebars plugin

Met de WordPress Simple Page Sidebars plugin kun je eenvoudig verschillende widgetbalken per pagina aanmaken voor je website. De plugin voegt een nieuwe optie toe aan het opmaakscherm van een pagina. Met deze optie (Sidebar) kun je per pagina een nieuwe zijbalk toevoegen. Deze kun je vervolgens gewoon zoals normaal instellen via het widgets scherm.

De simple page sidebars plugin voegt de optie “Sidebar” toe aan het opmaakscherm van een pagina zoals in onderstaande afbeelding staat weergegeven.

WordPress Simple Page Sidebars plugin

WordPress Simple Page Sidebars voorbeeld 2Om een nieuwe unieke zijbalk aan te maken voor deze pagina klik je bij de optie Sidebar op Enter New. Het dropdownmenu waar standaard Default Sidebar staat wijzigt nu in een invoerbalk. Vul hier de naam van de nieuwe widgetbalk in en klik vervolgens op update. Zie afbeelding rechts.

Nadat je de pagina hebt afgemaakt en als concept hebt opgeslagen of hebt gepubliceerd zal er bij de widgetinstellingen een nieuwe balk zijn toegevoegd. En ja, deze heeft inderdaad de naam die je net hebt opgegeven bij de Sidebar optie tijdens het aanmaken van een nieuwe pagina (of wijzigen van een bestaande pagina).

Vervolgens sleep je de gewenste widgets naar de nieuw aangemaakt widgetbalk op dezelfde manier als je normaal zou doen.

Ik vind dit een erg mooie plugin die de functionaliteit van WordPress sterk vebeterd. Je kunt met behulp van deze plugin op elke pagina een andere zijbalk tonen en daarmee maak je toch echt een verschil ten opzicht van standaard WordPress websites. Bovendien word je website of blog er minder eentonig van en je kunt meer verschillende soorten informatie (denk bijvoorbeeld aan meerdere Adsense advertenties) kwijt omdat je meer ruimte tot je beschikking hebt.

Download hier de WordPress Simple Page Sidebars.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.