Verschillende widgetbalken met de WordPress Simple Page Sidebars plugin

Met de WordPress Simple Page Sidebars plugin kun je eenvoudig verschillende widgetbalken per pagina aanmaken voor je website. De plugin voegt een nieuwe optie toe aan het opmaakscherm van een pagina. Met deze optie (Sidebar) kun je per pagina een nieuwe zijbalk toevoegen. Deze kun je vervolgens gewoon zoals normaal instellen via het widgets scherm.

De simple page sidebars plugin voegt de optie “Sidebar” toe aan het opmaakscherm van een pagina zoals in onderstaande afbeelding staat weergegeven.

WordPress Simple Page Sidebars plugin

WordPress Simple Page Sidebars voorbeeld 2Om een nieuwe unieke zijbalk aan te maken voor deze pagina klik je bij de optie Sidebar op Enter New. Het dropdownmenu waar standaard Default Sidebar staat wijzigt nu in een invoerbalk. Vul hier de naam van de nieuwe widgetbalk in en klik vervolgens op update. Zie afbeelding rechts.

Nadat je de pagina hebt afgemaakt en als concept hebt opgeslagen of hebt gepubliceerd zal er bij de widgetinstellingen een nieuwe balk zijn toegevoegd. En ja, deze heeft inderdaad de naam die je net hebt opgegeven bij de Sidebar optie tijdens het aanmaken van een nieuwe pagina (of wijzigen van een bestaande pagina).

Vervolgens sleep je de gewenste widgets naar de nieuw aangemaakt widgetbalk op dezelfde manier als je normaal zou doen.

Ik vind dit een erg mooie plugin die de functionaliteit van WordPress sterk vebeterd. Je kunt met behulp van deze plugin op elke pagina een andere zijbalk tonen en daarmee maak je toch echt een verschil ten opzicht van standaard WordPress websites. Bovendien word je website of blog er minder eentonig van en je kunt meer verschillende soorten informatie (denk bijvoorbeeld aan meerdere Adsense advertenties) kwijt omdat je meer ruimte tot je beschikking hebt.

Download hier de WordPress Simple Page Sidebars.

6 reacties op “Verschillende widgetbalken met de WordPress Simple Page Sidebars plugin”

 1. MArio schreef:

  Je weet het dus ook niet?
  Ik wil mijn homepage video full screen en daarvoor moet de widgetbalk weg! is I frames iets?! ik wilde aangeven dat de verschillende plugins widget GEEN mogelijkheid hebben om hem dan ook simpel helemaal te verwijderen. I kdenk dat mijn woocommerce widgets het probleem zijn?!

 2. MArio schreef:

  HELAAS IS DIT BIJ TWENTY FIFTHEEN NIET HET GEVAL! DEZE GEEFT SLECHTS EEN GEDEELDE WIDGETBALK AAN . iK HEB ER EEN WIDE EN FULLWIDE TEMPLATE INGELADEN OM INDERDAAD IN EEN X VAN DE WIDGET AF TE ZIJN MAAR OOK DAT WERKT NIET!!

  • Thijs Verhoeven schreef:

   Dag Mario, volgens mij is je Caps Lock blijven hangen ;-).
   Ben je al ver met je website? Wij adviseren namelijk altijd om een premium WordPress thema te kiezen. Dit zijn thema’s waar je een klein bedrag voor moet betalen, echter deze zijn stabieler, bevatten meer opties en je ontvangt support.

 3. MArio schreef:

  Zoals je wel zult begrijpen zou het handig geweest zijn als er een mogelijkheid ZOU ZIJN om GEEN widget te kunnen kiezen maar helaas!

Geef een reactie