5 handige typografie websites en tools voor bloggers

5 handige typografie websites en tools voor bloggers

Als blogger zijnde doe je tegenwoordig zoveel meer dan alleen maar woorden typen. Je bent een multi-taskende machine die schrijft, bewerkt, fotografeert, creëert, onderzoekt en ontwerpt. Je bent constant op zoek naar manieren om je blogposts op te laten vallen. Eén manier waarop je dat kunt doen is door middel van typografie. In dit artikel bespreken we de beste typografie websites en tools voor bloggers die op zoek zijn naar de perfecte fonts.

Typografie websites en tools voor bloggers

#1. WORDMARK.IT

Deze site is geweldig. Het enige dat je hoeft te doen is de zin die je wil hebben invoeren en op de ‘load fonts’ knop klikken. Vervolgens zal Wordmark de zin weergeven in elk font dat je op je computer hebt staan. ELK FONT. Zo kun je dus veel makkelijker (en sneller!) naar de perfecte look voor je typografie zoeken. Je kunt donkere letters op een witte achtergrond kiezen, of andersom, hoofdletters, kleine letters of een mix.

Ga naar Wordmark.it

#2. DAFONT

Dafont.com is de website waar ik altijd heen ga als ik gratis fonts wil downloaden. Met name voor decoratieve fonts is dit de beste plek om te kijken! Je kunt zoeken naar een specifiek lettertype, of naar het soort letters dat je wilt – serif of sans-serif, handgeschreven, grunge, horror… Je kunt ook je eigen woord of zin intypen om te zien hoe dat eruitziet in de fonts in die categorie. Downloaden is zo gepiept: je krijgt een ZIP bestandje, pakt het uit, zet het in de juiste map, en je kunt direct aan de slag.

Ga naar Dafont.com

#3. FONTSQUIRREL

Ook Fontsquirrel is een prima website voor gratis fonts, maar met een heel andere selectie van Dafont. De meeste van deze fonts zijn wat meer geschikt voor tekst of koppen dan die van Dafont.com. Nadeel is dat je bij het zoeken geen woord of zin kunt invoeren, maar dit kan wel als je een specifiek font hebt geselecteerd. Je kunt de lettertypes downloaden, maar veel fonts hebben ook een web fonts licentie die je in je website kunt gebruiken met de CSS @font-face regels.

Ga naar Fontsquirrel

#4. MYFONTS.COM 

Myfonts.com biedt lettertypes te koop aan. Het gaat hier zowel om klassieke en bekende lettertypes zoals Univers en Futura, als om speciale fonts van ontwerpers. Omdat het betaalde fonts zijn, krijg je er een commerciële licentie bij. Het is wel aan te raden om de overeenkomst even door te lezen als je het lettertype dat je aanschaft voor commerciële doeleinden wilt gebruiken.

Ga naar Myfonts.com

#5. FONT AWESOME

Font Awesome is in feite een ‘icon font’ met honderden variaties van populaire en onbekende iconen. Je download het, installeert het, en hebt honderden iconen tot je beschikking. Er is een cheatsheet beschikbaar (zowel een online versie als een downloadbaar PDF bestand) waarmee je snel het gewenste icoon kunt vinden. Het mooie aan Font Awesome is dat omdat deze iconen eigenlijk lettertypes zijn, je ze in elke maat en kleur kunt zetten en ze werkelijk overal kunt gebruiken. Ideaal voor het maken van je eigen social media iconen bijvoorbeeld! Font Awesome heeft ook een eigen WordPress plugin. Better Font Awesome biedt je de mogelijkheid om de nieuwste versie van Font Awesome automatisch in je WordPress project te integreren, inclusief CSS, shortcodes en TinyMCE icon shortcode generator.

Download de Better Font Awesome plugin

Tip: Lees ook hoe je Google Fonts aan je WordPress site toevoegt!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.