Top Fifty WP beoordeelt plugins op basis van aantal downloads

Top Fifty WP beoordeelt plugins op basis van aantal downloads

Het team achter Pootlepress heeft recentelijk een nieuwe website gelanceerd die de top 50 WordPress plugins weergeeft op basis van het aantal downloads per dag. De Top Fifty WP website maakt gebruik van de WordPress.org Plugin API om de download statistieken van de vorige dag op te halen. De site laat ook de gemiddelde beoordeling van de plugins als percentage zien.

Over Top Fifty WP

Zoals je waarschijnlijk wel verwacht wordt de top 50 ranglijst gedomineerd door de meest populaire plugins met meer dan een miljoen actieve installaties. Er zitten echter ook een paar verrassende plugins tussen met 500.000 installaties of minder. Hierbij kun je denken aan Ocean ExtraWPS Hide LoginAMPFile Manager en WP Statistics. Bij deze plugins zijn de dagelijkse downloads een goede indicatie van hun potentiele groei. Het is een interessante ranglijst om in de gaten te houden, aangezien de top 50 aan snelle veranderingen onderhevig is.

Het is ook interessant om te zien dan de top 50 een aantal plugins bevat die frequent gebruikt worden, maar eigenlijk bedoeld zijn voor eenmalig gebruik of niet per se de hele tijd actief hoeven te zijn. Plugins zoals WordPress Importer, Maintenance, All-in-One WP Migration en Coming Soon Page worden door gebruikers geïnstalleerd en na gebruik niet meestal niet gedeactiveerd.

Top Fifty WP plugin

Pootlepress heeft Top Fifty WP ook als een plugin verpakt. Op die manier kunnen anderen de plugin gebruiken om dezelfde data op hun websites weer te geven. De Top Fifty WP plugin bevat twee Gutenberg blocks: eentje voor plugins en eentje voor thema’s. Deze zijn te vinden onder Layout Elements.

Pootlepress oprichter Jamie Marsland zei dat de Top Fifty WP plugin binnenkort op WordPress.org verschijnt. Tot die tijd kun je hem van zijn website downloaden. Je moet hiervoor wel ook de Caxton plugin installeren. Dit is in feite het basis framework voor nieuwe blocks, door Pootlepress zelf ontwikkeld. Het team van Marsland werkt verder aan het toevoegen van meer blocks met gegevens over plugins en thema’s, evenals aanpassingsmogelijkheden voor elk block.

 

Lees ook: Is die WordPress plugin veilig? 15 redenen om een plugin toch maar niet te downloaden

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.