ThemeForest: WordPress thema’s in overvloed

Met de populariteit van WordPress zijn er in het verleden ook communities meegelift op deze populariteit. Eén van de meest bekende communities inmiddels is ThemeForest, een naam die veel WordPress gebruikers inmiddels bekend in de oren zal klinken. Maar wat kun je exact op de website van ThemeForest doen, en wanneer kun je als WordPress gebruiker het beste gebruik maken van ThemeForest? We geven je alle info in dit artikel.

ThemeForest wordpress themes

ThemeForest in een notendop

ThemeForest is – zoals de naam al doet vermoeden – een bekende website voor WordPress thema’s. ThemeForest biedt véél meer aan dan alleen templates en thema’s voor WordPress, maar het aanbod voor WordPress is significant te noemen. Op ThemeForest kun je zowel gratis als veel professionele, betaalde thema’s voor je WordPress installatie vinden. Inmiddels beschikt de website over ruim 12.500 thema’s (waarvan meer dan 3.700 alleen voor WordPress), waarbij veel thema’s vrij goedkoop te vinden zijn: de beginprijs ligt rond de $3, oftewel iets meer dan €2. De thema’s die te verkrijgen zijn op ThemeForest zijn vaak opgesplitst in specifieke categorieën, zoals blogging, webshops, content websites en andere logische doeleinden voor je WordPress website.

ThemeForest: wanneer gebruiken?

ThemeForest is vooral een wijze keuze als je een professioneel doel voor ogen hebt met je website en absoluut verzekerd wilt zijn van een uniek thema dat je kan gebruiken om je WordPress website een unieke look te geven. Hiernaast is ThemeForest ook de uitgelezen website om specifieke thema’s voor een bepaald doel te downloaden. Wil je bijvoorbeeld een webshop opzetten, dan zijn hier tal van thema’s voor te vinden op ThemeForest die je niet via de reguliere weg (je WordPress dashboard) kan downloaden. ThemeForest heeft hiernaast een ander voordeel: doordat de website in dollars haar thema’s aanbiedt, valt de prijs door de huidige valutakoers zeer mee. ThemeForest kan je dus zeker een oplossing geven als je op zoek bent naar dat ene, unieke thema dat vrijwel niemand anders heeft.

Link naar ThemeForest

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.