Een supersnelle WordPress site in 10 stappen!

Een supersnelle WordPress site in 10 stappen!

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de snelheid optimalisatie van je WordPress site. Want elke seconde telt. Met onderstaand stappenplan creëer je in no time een supersnelle WordPress site!

Een supersnelle WordPress site in 10 stappen

#1. Stap over op SSD hosting

Webpagina’s op een SSD server laden 300% sneller dan HDD hosting, voornamelijk omdat een SSD drive geen mechanische onderdelen heeft.

#2. Kies een super snel WordPress thema

Sommige WordPress thema’s zijn complexer dan andere, en kunnen daardoor meer tijd nodig hebben om te laden. Het is dan ook zeker aan te raden om te kijken naar thema’s die erom bekend staan razendsnel te laden.

#3. Optimaliseer HTML, CSS en JavaScript

Kleinere bestanden betekent een snellere website. Gebruik de Autoptimize plugin om je HTML, CSS en JavaScript bestanden te ‘minifyen.’

#4. Gebruik een goede caching plugin

W3 Total Cache is één van de beste caching plugins voor WordPress. Let wel op, als je Autoptimize ook gebruikt dan moet je de minify opties in W3 Total Cache uitschakelen.

#5. Optimaliseer je afbeeldingen

Zware afbeeldingen kunnen je WordPress site aanzienlijk trager maken, zonder dat je het door hebt. Gebruik een plugin zoals WP Smush om je afbeeldingen te comprimeren.

#6. Schoon de WordPress database op

In de loop der tijd zal zich een hoop overbodige rommel in je WordPress database ophopen. Hierdoor zal de performance van je website langzaam maar zeker achteruit gaan. Dat komt doordat de server meer tijd nodig heeft om de bestanden te vinden die hij nodig heeft. Daarbij neemt je website steeds meer schijfruimte in op de server. Met WP-Sweep kun je eenvoudig zelf de bezem door je database halen.

#7. Schakel hot-linking van afbeeldingen uit

Hot-linking kan een zware belasting zijn voor je server. Gelukkig hebben vrijwel alle hosting providers wel een optie waarmee je hot-linking kunt uitschakelen.

#8. Gebruik PHP 7.0

WordPress werkt tot 3 keer sneller op PHP 7.0 vergeleken met PHP 5.6. Het is dus zeker aan te raden om te upgraden.

#9. Gebruik een Content Delivery Network

Heb je een website die veel bezoekers trekt? Door het gebruiken van een Content Delivery Network (CDN) kun je de laadtijden van je webpagina’s aanzienlijk verkorten.

#10. Check geregeld wat er beter kan

Check geregeld de snelheid van je site met Google PageSpeed Insights. Na een scan krijg je direct tips over dingen die nog verbetert kunnen worden.

Meer tips in de WordPress optimalisatie handleiding

Meer tips and tricks om jouw WordPress website supersnel te maken vind je in de WordPress optimalisatie handleiding, waarmee je jouw website in een paar stappen supersnel maakt.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.