5 super snelle WordPress thema’s

5 super snelle WordPress thema’s

Sommige WordPress thema’s zijn complexer dan andere, en kunnen daardoor meer tijd nodig hebben om te laden. We weten inmiddels wel dat een snelle WordPress site van essentieel belang is, dus langzaam ladende thema’s wil je natuurlijk vermijden. Ben je nog op zoek naar een thema, dan is het zeker de moeite waard om te kijken naar thema’s die erom bekend staan razendsnel te laden. Wij hebben 5 super snelle WordPress thema’s voor je op een rijtje gezet!

5 super snelle WordPress thema’s

PARALLAX PRO ($59,95 of $99,95 inclusief Genesis)

parallax pro

Parallax Pro is een geweldig thema dat gebouwd is op het Genesis framework. Het is in alle opzichten geoptimaliseerd voor zoekmachines, en je hebt de keuze uit vijf kant-en-klare kleurstijlen. De typografie van het thema is erg aantrekkelijk. Bovendien is het één van de snelste WordPress thema’s die er zijn; Parallax Pro scoorde 89/100 tijdens een desktop speed test en 76/100 tijdens een mobile speed test. Tijdens de pingdom test was de laadtijd 925ms, en werd het thema uitgeroepen als sneller dan 90% van alle geteste websites.

Download Parallax Pro

ROSA ($59)

rosa

Als je een website moet maken voor een restaurant of café dan is Rosa het beste WordPress thema dat er is, zowel op het gebied van esthetiek als snelheid. Het thema biedt talloze functionaliteiten. Hierbij kun je denken aan verschillende product menus, shortcodes voor online reserveringen, en de mogelijkheid om beschrijvingen, afbeeldingen en prijzen aan je gerechten toe te voegen. Daarbij is ze compatibel met WooCommerce. Rosa’s Google PageSpeed Insights score is 87, en haar Pingdom Tools score is 96.

Download Rosa

NEXUS (gratis bij Elegant Themes lidmaatschap)

nexus

In het geval dat je een snel thema nodig hebt voor een blog of magazine website, zoek dan niet verder dan Nexus. Dit veelzijdige thema heeft een aantrekkelijke responsive layout waarmee grote hoeveelheden content op een overzichtelijke en gestructureerde manier kunnen worden weergegeven. Daarbij kun je gebruik maken van een breed scala aan shortcodes en verschillende functionaliteiten zoals custom widgets, lokalisatie ondersteuning en een homepage builder. Nexus scoorde 86 op Google PageSpeed Insights en 92 op Pingdom Tools.

Download Nexus

BEST ($59)

best

Als het op pure snelheid aankomt, dan maakt Best zijn naam wel waar. Het is één van de snelste WordPress thema’s die er zijn! Natuurlijk is het thema niet alleen gebouwd om ongelofelijk snel te zijn; je profiteert ook van innovatieve functionaliteiten zoals een ingebouwd review systeem en zwevende menu navigatie. Best is compatibel met alle grote browsers en ziet er ook op smartphones en tablets fantastisch uit. Best scoorde 92 op Google PageSpeed Insights en 91 op Pingdom Tools.

Download Best

FOUNDLY ($59)

foundly

Heb je een thema nodig met een sterke focus op SEO én extreem snelle laadtijden, dan zal Foundly aan je verwachtingen voldoen. Het thema, dat 100% responsive is, biedt tal van handige functionaliteiten, zoals ingebouwde social media knoppen, snippet sypport en live customization. Foundly is bovendien één van de meest gebruiksvriendelijke thema’s, dus het bouwen en onderhouden van je site zal een eitje zijn. Foundly scoorde 92 op Google PageSpeed Insights en 94 op Pingdom Tools.

Download Foundly

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.