6 redenen om een Content Delivery Network te gebruiken

6 redenen om een Content Delivery Network te gebruiken

Elke keer dat iemand je WordPress site bezoekt, wordt er een verzoek naar de webserver gestuurd. Die verstuurt vervolgens alle data die nodig is om je site in de browser van je bezoeker weer te geven. Het probleem is dat wij mensen nog niet hebben uitgevonden hoe we de wetten van de natuurkunde kunnen breken. Dat betekent dat de fysieke afstand tussen je bezoeker en je webserver invloed heeft op hoe snel je website kan worden geladen. Wanneer je echter gebruik maakt van een Content Delivery Network (CDN), dan laadt je website niet vanaf één server, maar vanaf twee of meer servers. Je website wordt omgezet in statische content en van de dichtstbijzijnde server gehaald. Een Content Delivery Network kiest altijd de snelste route, en dat zorgt ervoor dat je site aanzienlijk sneller kan worden weergegeven.

Waarom zou je een Content Delivery Network voor je WordPress site gebruiken?

Een Content Delivery Network kan je heel wat voordelen bieden. Hieronder een aantal van de positieve resultaten die je krijgt voor het implementeren van een CDN:

#1. Je bezoekers profiteren van een betere gebruikerservaring.

Als het op eCommerce sites aankomt, dan verwacht 30% van de mensen dat sites in minder dan één seconde laden. Die cijfers komen uit 2015. In 2009 was het nog 2 seconden. Internetgebruikers worden steeds veeleisender, en ze verwachten gewoon een optimale gebruikerservaring. Een CDN kan de gebruikerservaring verbeteren door de laadtijd van je site te reduceren. Maar dat is niet het enige…

#2. Jij profiteert van betere SEO rankings.

Sinds eind 2010 is de snelheid van je website een belangrijke ranking factor in Google. Langzame websites scoren lager, snelle sites krijgen een boost. Natuurlijk zal een CDN er niet onmiddellijk voor zorgen dat je op #1 in Google komt. Maar elke SEO boost is natuurlijk mooi meegenomen!

#3. Je verbruikt minder bandbreedte.

De bestandsgrootte van een webpagina wordt voornamelijk bepaald door afbeeldingen. Sterker nog, volgens een onderzoek van Akamai bestaat ongeveer 65% van de gemiddelde webpagina van een eCommerce site uit afbeeldingen. Dat betekent dat je afbeeldingen verantwoordelijk zijn voor het gebruik van de meeste bandbreedte.

Met een CDN hoeft je webserver niet steeds opnieuw afbeeldingen te versturen, waardoor je minder bandbreedte verbruikt.

#4. Je website is toegankelijker voor een wereldwijd publiek.

Als je je richt op een lokale doelgroep, dan denk je hier misschien niet over na. Maar geloof me, een CDN kan een enorm verschil maken in de laadtijden als je je op een wereldwijd publiek richt.

#5. CDN implementatie is heel eenvoudig met WordPress.

Een CDN is super makkelijk te implementeren als je met WordPress werkt. Veel premium CDN’s hebben WordPress plugins, waarmee het instellen slechts een paar minuten werk kost. En mocht je de voorkeur geven aan een gratis CDN oplossing, dan kun je CloudFlare for WordPress eens bekijken.

#6. Je kunt geld besparen.

We hadden het al over hoe een CDN kan zorgen dat je minder bandbreedte verbruikt. Wel, als je een host hebt die geen onbeperkte bandbreedte biedt, kan dat je een hoop geld besparen!

Ja, zelfs als je kiest voor een premium CDN en je hier een maandelijks bedrag voor moet betalen, kan het je op de lange termijn toch een hoop geld besparen.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.