Storefront 2.5.0 introduceert een custom block-based homepagina

Storefront 2.5.0 introduceert een custom block-based homepagina

Storefront, het flagship thema van WooCommerce, heeft afgelopen week een nieuwe versie uitgebracht. Storefront 2.5.0 bevat een aantal verbeteringen die het aanzienlijk makkelijker maken om de homepagina op te zetten en te customizen.

Over Storefront 2.5.0

In 2017 introduceerde WooCommerce 2.2 zogeheten starter content om gebruikers te helpen bij het opzetten van het homepagina template, inclusief widgets en menu’s. Ook kon je een aantal demo producten toevoegen. Deze content is nu geüpdatet met integratie van de blocks die in WooCommerce 3.6 (de update die in april uitkwam) werden meegeleverd. Storefront 2.5.0 voegt tevens ondersteuning toe voor het nieuwe cover block. Dit stelt gebruikers in staat om titels, paragrafen en knoppen binnen het block te plaatsen.

De veranderingen in de nieuwe versie creëren in feite een custom, eenvoudig te bewerken homepagina met de flexibiliteit van blocks. Hierdoor heb je veel meer controle dan bij de oude benadering van custom homepagina templates. De oude Storefront homepagina (template-homepage.php) is nu met pensioen.

Homepagina’s aanmaken en wijzigen aanzienlijk eenvoudiger

Het Storefront thema is actief op meer dan 200.000 webshops. Veel daarvan hebben hun homepagina’s al ingesteld. Maar de nieuwe block-based homepagina maakt het vele malen eenvoudiger om een nieuwe online shop op te zetten of wijzigingen aan te brengen in bestaande homepagina ontwerpen, zonder dat je custom code of een plugin nodig hebt.

Eerst updaten in een testomgeving

Storefront 2.5.0 is een relatief kleine update. Desondanks raden we toch sterk aan om de nieuwe versie even goed te testen voordat je je live webshop updatet. Er zijn namelijk wel wat kleine probleempjes gemeld met betrekking tot de manier waarop het “full width” template wordt weergegeven. Door de nieuwe versie van het thema in een testomgeving uit te proberen, voorkom je dat je straks problemen krijgt als je je live WooCommerce shop gaat updaten.

Indien je aanvullende Storefront producten gebruikt (zoals child thema’s of add-ons) zorg dan dat je checkt of hiervoor nog updates beschikbaar zijn, voordat je Storefront 2.5.0 installeert.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.