Simpel en snel menu’s toevoegen met de Food and Drink Menu plugin

Simpel en snel menu’s toevoegen met de Food and Drink Menu plugin

Heb je een restaurant of café? Dan is een goede online presence van essentieel belang. Een eigen website met een menu geeft potentiele klanten een overzicht van wat voor soorten eten en drinken zij bij je kunnen bestellen. In dit artikel leggen we kort uit hoe je heel makkelijk en snel een menu aan je WordPress site kunt toevoegen met behulp van de Food and Drink Menu plugin.

 Food and Drink Menu plugin

Waarom de Food and Drink Menu plugin?

Met de Food and Drink Menu plugin kun je een onbeperkt aantal menu’s en menu items op je WordPress site weergeven, inclusief afbeeldingen en prijzen. Het toevoegen van menu’s en menu items is heel simpel. De layout is responsive en zal er dus niet alleen op computers en laptops maar ook op smartphones en tablets goed uitzien. Daarbij is de plugin compatible met WPML en dus ook geschikt voor meertalige websites.

Installatie en extra’s

Download de Food and Drink Menu plugin en unzip food-and-drink-menu.zip. Vervolgens kun je de inhoud van het zip bestand uploaden naar /wp-content/plugins/. Vervolgens kun je de plugin activeren via het ‘Plugins’ menu in WordPress.

Zodra je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd, zal je een nieuw menu op je WordPress dashboard zien, waarmee je menu’s en menu items aan je site kunt toevoegen. Alles wijst zich vanzelf! En mocht je toch ergens tegen aan lopen, dan kun je de /docs/ map van de plugin raadplegen.

De Food and Drink Menu plugin is gratis, maar als je behoefte hebt aan meer functionaliteiten, dan is er ook een Pro versie beschikbaar op de officiële website. Er zijn tevens een aantal add-ons beschikbaar. De Food and Drink Menu plugin werkt overigens uitstekend samen met een aantal andere plugins van dezelfde ontwikkelaar, zoals Restaurant Reservations, Good Reviews for WordPress en Business Profile.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.