Als je wilt dat je WordPress site gevonden wordt, dan moet je aandacht besteden aan zoekmachine optimalisatie. Daar hoort natuurlijk ook het zoeken naar de juiste SEO keywords voor je blogartikelen bij. De doorgewinterde SEO experts gebruiken hiervoor vaak complexe premium tools. Maar er zijn nog makkelijkere manieren om SEO keywords te vinden! Wij hebben 3 simpele opties voor je op een rijtje gezet, die ook nog eens helemaal gratis zijn.
SEO keywords vinden
Google Trends
Google Trends is een handige gratis tool van Google. Je kunt meerdere woorden invoeren en filteren op locatie, zoekgeschiedenis en categorie. Vervolgens kun je zien hoeveel interesse er is rond een specifiek keyword, of er een speciale oorzaak is voor die interesse, en waar het verkeer vandaan komt. Ook krijg je een overzicht van gerelateerde keywords.
Google Trends is een ideale tool om te gebruiken als je twijfelt tussen twee keyword variaties voor de titel van een nieuw blogartikel. Je kunt dan een snelle vergelijking doen om te zien op welke van de twee keywords er het vaakst wordt gezocht.
Google Keyword Planner
Google Keyword Planner is een onderdeel van Google Adwords. Je moet wel een account aanmaken hiervoor, maar maak je geen zorgen: je kunt gewoon zoekterm onderzoek doen zonder dat je meteen een hele advertentie campagne hoeft te starten.
Als je bent ingelogd, zie je een aantal opties. Je kunt:
- Zoeken naar nieuwe keywords met een zin, website of categorie
- Zoekvolume data en trends bekijken
- Nieuwe keyword combinaties creëren
Zou je bijvoorbeeld het onderwerp van een blogartikel invoeren, dan geeft Keyword Planner je allerlei suggesties voor keywords die je kunt gebruiken. Per keyword zie je het gemiddelde aantal zoekopdrachten per maand, en in de kolom daarnaast zie je hoe het gesteld is met de concurrentie – met andere woorden, hoeveel adverteerders gebruik maken van die keywords. Het beste zijn de keywords met een hoog aantal zoekopdrachten en een lage concurrentie!
Bovenstaande tools zijn heel simpel. Maar het kan nog makkelijker. Heb je geen behoefte aan een diepgaande analyse en statistieken, dan kun je ook gewoon een keyword idee in Google intypen. Scroll naar beneden, en je ziet onder de zoekresultaten 8 andere zoekopdrachten die gerelateerd zijn aan jouw ingevoerde keyword. Bedankt, Google! Dat was makkelijk.