Nieuwe plugin voegt ondersteuning voor Progressive Web Apps (PWA) toe

Nieuwe plugin voegt ondersteuning voor Progressive Web Apps (PWA) toe

WordPress contributors zijn momenteel bezig om te zorgen dat ondersteuning voor Progressive Web Apps (PWA) onderdeel wordt van de WordPress core. Een nieuwe PWA feature plugin, een initiatief van verschillende teams bij XWP, Google en Automattic, is nu beschikbaar op WordPress.org.

Progressive Web Apps (PWA)

Progressive Web Apps zijn applicaties die op het web draaien, maar een snelle app-achtige ervaring in een mobiele browser bieden. Volgens Google worden Progressive Web Apps gekenmerkt door de volgende drie eigenschappen:

  • Ze zijn betrouwbaar: Ze laden onmiddellijk en laten nooit de downasaur zien, zelfs niet bij onzekere netwerk situaties.
  • Ze zijn snel: Ze reageren snel op interacties van gebruikers, met soepele animaties, zonder dat je eindeloos hoeft te scrollen.
  • Ze zijn boeiend: Ze voelen aan als een natuurlijke app op het apparaat, met een meeslepende gebruikerservaring.

App-achtige ervaringen waren in het verleden alleen beschikbaar voor sites en diensten die hun eigen native mobiele applicaties hadden. Maar native apps zijn kostbaar om te ontwikkelen en te onderhouden. Progressive Web Apps maken gebruik van het World Wide Web als hun platform en maken content op mobiel toegankelijker, zelfs zonder internetverbinding.

Over de plugin

De nieuwe plugin voegt ondersteuning toe voor de technologieën die PWAs nodig hebben, inclusief Service Workers, een Web App Manifest en https. Deze technologieën maken allerlei functies mogelijk, zoals achtergrondsynchronisatie, offline content, push notificaties en meer.

Het doel van de plugin is om PWA mogelijkheden samen te stellen zodat deze uiteindelijk stukje bij beetje in de WordPress core geïntegreerd kunnen worden. Er zijn al core tickets aangemaakt om ondersteuning toe te voegen voor o.a. Web App Manifests en verbeteringen van https.

“Deze PWA feature plugin is bedoeld om andere plugins te faciliteren die PWA features implementeren, zei XWP Chief Technology Officer Weston Ruter. “Hij is niet bedoeld om bestaande plugins met deze features teniet te doen, maar eerder om deze plugins (en thema’s) naadloos te laten samenwerken en er verder op uit te breiden.”

Iedereen die graag een bijdrage wil leveren aan PWA ondersteuning voor WordPress kan de discussies en plugin op Github raadplegen.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.