Plugin Detective wint Plugin-a-Palooza

Plugin Detective wint Plugin-a-Palooza

Afgelopen week vond het WordCamp Orange County plaats. Daar werden tevens de winnaars van de Plugin-a-Palooza gekroond. Nathan Tyler en Nathalie MacLees ontvingen de eerste prijs van $3.000 voor hun inzending, Plugin Detective.

Over Plugin Detective

Als het aankomt op troubleshooten in WordPress is het uitschakelen en opnieuw activeren van plugins vaak een van de eerste stappen die je neemt. Dit kan een tijdrovend klusje zijn, waarbij je vaak meerdere keren terug moet naar de plugin pagina om een plugin aan of uit te zetten.

Plugin Detective simplificeert dit proces door snel de boosdoener te identificeren. Zodra de plugin geïnstalleerd is, wordt er een Troubleshooting quick link aan de WordPress toolbar toegevoegd. Vanaf daar kunnen gebruikers een nieuwe zaak openen of verder afwerken. Wanneer je een nieuwe zaak opent vraagt een bot genaamd Detective Otto gebruikers naar de pagina te navigeren waar het probleem zich voordoet. Vervolgens vertellen ze Detective Otto welke plugins vereist zijn voor de site om goed te functioneren. Middels een eliminatieproces wordt uiteindelijk de boosdoener geïdentificeerd. De plugin kan tevens gebruikt worden om White Screen of Death (WSOD) foutmeldingen te identificeren en te verhelpen.

plugin detective

Conflict Catcher

Plugin Detective is deels geïnspireerd door een software programma uit de jaren 90, Conflict Catcher. “Ik gebruikte ‘Conflict Catcher’ om conflicten tussen systeem extensies op mijn Mac te troubleshooten,” zei Tyler. “Ik vond het een cool concept en draaide het geregeld voor de lol om erachter te komen hoe het werkte. Uiteindelijk leerde ik dat het concept van computerwetenschappen een ‘binaire zoekopdracht’ is. Dit concept toepassen op WordPress plugins leek een goede benadering van het plugin conflict dat we allemaal ervaren.” Tyler ontwikkelde de functionaliteit, en MacLees is verantwoordelijk voor het design en de gebruikerservaring. Ze zijn van plan om met andere plugin ontwikkelaars te gaan samenwerken, zodat ze hen kunnen helpen betere bug rapporten te genereren.

Plugin Detective is gratis te downloaden via WordPress.org.

 

Lees ook: Wat je moet weten over WordPress plugin conflicten

 

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.