Onderschriften toevoegen in WordPress

onderschriften toevoegen

Gisteren hadden we het al over waarom onderschriften bij afbeeldingen zo belangrijk zijn. Vandaag gaan we terug naar de basis en beschrijven we stap voor stap het proces van onderschriften toevoegen aan WordPress.

Onderschriften toevoegen in WordPress

Stap #1: Upload een afbeelding

Het eerste dat je nodig hebt is natuurlijk een afbeelding om je onderschrift aan toe te voegen, dus laten we daarmee beginnen. In WordPress kun je afbeeldingen toevoegen door op de Add Media knop boven de WordPress editor te klikken, of door de afbeeldingen simpelweg naar het veld te slepen.

onderschriften toevoegen

Stap #2: Ga naar de Afbeeldingsdetails

Zodra je je afbeelding hebt geupload, zie je aan de rechterzijde een formulier waar je de Afbeeldingsdetails kunt invullen: de titel, het onderschrift, de alternatieve tekst en de omschrijving.

onderschriften toevoegen

Stap #3: Vul het Onderschrift veld in

Alles dat je in het Onderschrift veld typt, zal zichtbaar worden aan de front-end (de ‘voorkant’ van je WordPress website, die je bezoekers zien). Je kunt hier dus gewoon tekst invoeren.

onderschriften toevoegen

Maar, als je bekend bent met HTML, kun je in dit veld ook code typen. Dit kan handig zijn om je onderschrift te formatteren. Je kunt het dikgedrukt of schuingedrukt maken, maar je kunt ook links toevoegen aan je onderschrift.

onderschriften toevoegen

Als je een linkje wilt toevoegen aan je onderschrift maar geen HTML kent, kun je het ook aan WordPress overlaten om de code te schrijven. Je typt simpelweg je tekst in de normale editor, en voegt vervolgens de link toe zoals je dat normaal zou doen.

onderschriften toevoegen

Zodra je dat hebt gedaan schakel je over naar de tekst editor.

onderschriften toevoegen

Daar staat nu je HTML onderschrift mét linkje. Kopieer deze naar het onderschrift veld en je bent klaar!

Stap #4: Sla de wijzigingen op

Sla de wijzigingen op en bezoek je website om te zien hoe de afbeelding met het onderschrift eruit ziet.

Eén reactie op “Onderschriften toevoegen in WordPress”

  1. Miranda schreef:

    Ik krijg het onderschrift van mijn foto’s niet zichtbaar.
    Hoe kan ik dit zichtbaar maken?

Geef een reactie