Notificatie balk toevoegen met een WordPress plugin

Notificatie balk toevoegen met een WordPress plugin

Gisteren schreven we al over wat notificatie balken zijn, wat je ermee kunt bereiken en waar je op moet letten. Nu gaan we nog een stapje verder en laten we je kennis maken met 3 handige plugins, waarmee je moeiteloos een notificatie balk aan je WordPress site kunt toevoegen.

Notificatie balk plugins voor WordPress

SumoMe

SumoMe biedt heel veel verschillende marketing tools, waaronder ook notificatie balk functionaliteit. Deze noemt SumoMe een Smart Bar. De Smart Bar is volledig aanpasbaar: je kunt de kleur en de boodschap wijzigen, instellen hoe vaak de balk aan dezelfde bezoeker wordt getoond, en de Smart Bar integreren met email marketing platfoms om e-mailadressen en andere data te verzamelen. Als je maandelijks minder dan 1 miljoen pageviews hebt, dan is SumoMe gratis. Heb je meer pageviews of wil je simpelweg toegang tot premium features, dan kun je een premium account aanmaken.

Meer over de SumoMe plugin

WPfront Notification Bar

De gratis WPfront Notification Bar plugin biedt een breed scala aan opties, waaronder het inschakelen of uitschakelen van de notificatie balk, het positioneren aan de boven- of onderzijde van een webpagina, het toevoegen van een ‘sticky’ functionaliteit en het configureren van o.a. de dikte van de balk, de stijl, de afstand vanaf de bovenkant van de pagina, een start- en einddatum, enzovoorts. Het is ook mogelijk om de notificatie balk alleen aan bepaalde gebruikers met specifieke privileges te laten zien.

Meer over de WPfront Notification Bar plugin

8Degree Notification Bar

Deze WordPress plugin heeft misschien nog niet zo heel veel actieve installaties of reviews, maar het is wel één van de meest krachtige en doeltreffende plugins als het aankomt op het maken van een notificatie balk. En hij is nog gratis ook! Na de installatie van de plugin verschijnt er een nieuw menu item in je WordPress Dashboard genaamd Notification Bar. Je kunt een e-mail opt-in formuliertje in de balk weergeven; e-mail adressen worden op de Settings pagina van de plugin opgeslagen, waarna je ze in CSV formaat kunt downloaden en importeren naar je e-mail marketing platform. Een handige functionaliteit is dat je ook sociale media icoontjes voor je Facebook, Twitter, Linkedin en Google Plus accounts kunt laten zien. Maar alleen een simpele HTML boodschap kan natuurlijk ook!

Meer over de 8Degree Notification Bar plugin

 

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.