Nienke's website: Verdiepen in WordPress

Nienke’s website: Verdiepen in WordPress

Het is vakantietijd en mijn vaste maatjes om uitstel-excuusborrels mee te drinken liggen met een cocktail in de hand aan het zwembad op een tropisch eiland of kunnen mijn gemekker over mijn ‘hoe bouw ik mijn eigen site in WordPress’ niet meer horen. ‘Begin nou maar gewoon!’, roept ook mijn coach die me helpt mijn eigen bedrijf op te zetten.

Huisstijl WordPress siteOke, er is dus geen ontkomen meer aan. Ik neem plaats achter mijn nieuw aangeschafte (goudkleurige!) MacBook en begin met lezen. Wat is WordPress (WP) nu eigenlijk? ‘WordPress is een systeem om je website, blog of zelfs webshop mee te beheren zonder dat je HTML of PHP hoeft te kennen.’ Oeh! Dat klinkt dan best wel weer bemoedigend!

Template

Ik ga zoeken naar voorbeelden van sites die gebouwd zijn met WP. Tot mijn blije verbazing zien ze er allemaal heel verschillend uit. Ik was een beetje bang dat elke site volgens een bepaald vast template in elkaar gezet zou zijn, waardoor het lastig zou worden mijn eigen site, NoortMedia.nl, te onderscheiden en niet op te laten gaan in de massa (nu niet massaal op de link gaan klikken, want mijn site bestáát dus nog niet!).

Langzaam raak ik steeds enthousiaster. Ik moet nog een hoop leren, maar ik kan mijn site echt de uitstraling gaan geven die ik wil! Een lieve ex-collega heeft me al geholpen met het ontwikkelen van een logo, dus mijn huis- en kleurstijl zijn al bepaald. Dan is er nu geen enkel excuus meer om niet te starten.

Ik download de software van WordPress, wat wonder boven wonder ook in één keer goed gaat, en met enige trots staar ik naar mijn scherm: ik kan beginnen met het bouwen van mijn site.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.