Nienke's website: Website is live!

Nienke’s website: Website is live!

Bloed, letterlijk zweet en tranen heeft het mij gekost, maar mijn website is live! www.noortmedia.nl is in de lucht!!! Dat is wat uitroeptekens waard hoor. Want hoe prachtig het programma WordPress ook is, net als álle computerprogramma’s doet ook dit niet altijd wat je wil…

Vooropgesteld: zonder mijn website-wizzkid had ik het niet gered. Uiteindelijk moesten we toch even aan de gang met de html achter het content management systeem. Gelukkig weet ik daar een heel klein beetje van van mijn beginjaren bij de krant. Ik startte eind jaren negentig op de redactie Internet, toen het hele www-gebeuren nog volledig in de kinderschoenen stond en we onze content dus ook echt nog in html maakten. Maar we dwalen af.

Candy Crush

Afleiding Candy WordPressHet grootste struikelblok was de opsomming aan het begin van de homepage. In eerste instantie was dat logo gemaakt in photoshop, maar later bleek het toch handiger om dit in WordPress te maken. Nou daar begon de ellende. De tekst kwam overal te staan behalve op de plek waar we het wilden. Door de bek van de hond, linksboven in, door elkaar, onder elkaar, maar niet netjes in een rijtje. Gék werden we van.

Maar mijn wizzkid zou geen wizzkid zijn als hij het niet zou oplossen. Na bijna anderhalve dag stond de opsomming mooi op z’n plek; uit de bek van de hond. Pfffffff. (Vraag me overigens niet hoe hij het voor elkaar heeft gekregen, ik zat tijdens onze skype-date te Candy Crushen).

Uiteindelijk moest ik alleen nog de teksten finetunen en het beeld mooi uitlijnen. Ik kon wat aangemaakte modules gewoon weggooien en elders weer een nieuwe aanmaken. Ik was gewoon aan het spelen met de opmaak van mijn eigen pagina’s. Even klikken op ‘wijzigingen bekijken’ en ik zag direct wat elke handeling uitrichtte.

Gelukkig blijkt WordPress dus een programma als alle anderen: het is een mooi stukje software dat het maken van een website binnen ieders handbereik brengt, maar sóms is daar toch even die kenner nodig. Want zoals alle computerprogramma’s heeft ook WordPress af en toe een ijzeren eigen willetje…

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.