Nienke's website: Borrel maakt plaats voor koffie

Nienke’s website: Borrel maakt plaats voor koffie

We gaan de goede kant op. In plaats van uit wanhoop naar de fles te willen grijpen, zit ik op maandagochtend, met een stevige bak koffie achter mijn laptop. Vandaag ben ik vastbesloten het content management systeem dat achter WordPress schuilgaat te ontrafelen.

Blurb
Blurb WordPress

Bij het openen van het Dashboard verslik ik me vrijwel direct in mijn koffie. Ik kom het woord ‘blurb‘ tegen. Twee keer zelfs! Ben ik nu toch dronken? Blurb? Wat is dat dan weer?

Blurb

Google biedt gelukkig weer uitkomst. Blurb is een module waarmee je een twee- of driekoloms inleiding op je homepage kunt maken, bestaande uit een aanklikbaar icoon of afbeelding en een korte tekst. Kijkend naar mijn eigen pagina zie ik de module inderdaad terug onder de kopjes: ‘Over mij’ en ‘Wat kan ik voor je betekenen’. Aha!

Ik begin er een beetje mee te spelen. In de verschillende modules tik ik teksten als: testerdetesttest en druk op ‘opslaan’. Ik vind het gewoon eng! Wat nu als die fragiele basis die mijn redder in nood vorige week zo lief in elkaar heeft gezet, compleet ontwricht raakt en onherstelbaar lelijk wordt? Maar dan zie ik de knoppen ‘Wijzigingen bekijken’ en ‘bijwerken’. Zolang ik niet op die laatste druk, is er volgens mij niet zoveel aan de hand…. pfiew.

Om beter te weten wat ik nu eigenlijk aan het doen ben, lijkt het me een uitstekend idee om mijn e-book van WPHandleiding erbij te pakken. Dan ga ik tenminste gericht te werk in plaats van doelloos overal op te klikken.

Als eerste word ik naar ‘Gebruikers’ in het linkermenu gestuurd. Daar kan ik mijn persoonlijk instellingen aanpassen. Ik stuit op de ‘Wysiwyg‘. De wat?! Houdt het dan nooit op met onbegrijpelijke termen? Maar het blijkt simpeler dan gedacht. Wysiwyg staat voor ‘What you see is what you get’. ‘Met behulp van de Wysiwyg bewerking kun je berichten en pagina’s opmaken zonder gebruik te hoeven maken van HTML code. Hierdoor zie je direct hoe teksten, afbeeldingen, opsommingstekens en dergelijke er live uit komen te zien.’ Kijk, daar worden we blij van. Ik neem nog een koffie.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.