In één keer meerdere WordPresss plugins installeren

In één keer meerdere WordPresss plugins installeren

Er zijn meer dan 55.000 gratis plugins beschikbaar op WordPress.org. De meeste gebruikers houden echter vast aan een kleine verzameling vaste plugins, die ze standaard op elke nieuwe website installeren. Dat doe ik ook. Zo heb ik bijvoorbeeld standaard UpdraftPlus, Yoast SEO, Akismet, Wordfence, Responsive Cookie Consent, Google Analytics Dashboard for WP, Smush en Custom Twitter Feeds. Die vul ik dan eventueel nog aan met wat andere plugins, afhankelijk van het type website en de wensen van de opdrachtgever. WordPress is standaard zo ingesteld dat je één plugin tegelijk kunt installeren. Maar per website zit je al snel aan zo’n tien plugins (ik tenminste wel). En als je regelmatig nieuwe WordPress sites bouwt en die plugins steeds één voor één moet installeren, dan kan dat behoorlijk frustrerend worden. Dus ik dacht bij mezelf: Kan ik niet in één keer meerdere WordPress plugins installeren? Wat blijkt: dat kan! In dit artikel leg ik uit hoe je dat doet.

In één keer meerdere WordPress plugins installeren

Stap #1: Installeer de WPCore Plugin Manager plugin

Eerst moet je de gratis WPCore Plugin Manager plugin installeren en activeren. Na activatie verschijnt er een nieuw ‘WPCore’ menulabel op je WordPress dashboard. Als je daarheen gaat, wordt je gevraagd om een ‘collection key’ toe te voegen om plugins te importeren. Je moet dus eerst een plugin collectie maken. Dat kost je vijf minuten, en daarna scheelt het je een hoop tijd!

Stap #2: Maak een verzameling van je favoriete plugins

Ga naar de WPCore website en klik op de ‘Create your FREE account’ knop. Je komt nu op de registratie-pagina. Zodra je een account hebt aangemaakt, kun je je eerste plugin collectie aanmaken. Voeg een collectie-titel toe, geef aan of je je collectie openbaar wilt maken of niet, en klik op ‘Continue’. Nu kun je heel eenvoudig een lijst samenstellen met al je favoriete plugins. Met de gratis versie van WPCore Plugin Manager kun je alleen de gratis plugins van WordPress.org aan je collectie toevoegen. Wil je ook premium plugins toevoegen, dan heb je een abonnement nodig.

Heb je je lijst compleet? Dan ga je naar de kleine box rechtsboven in je scherm. De rode code die daarin staat is je key. Die kopieer je. Nu ga je weer terug naar je WordPress site om de key toe te voegen.

Stap #3: Installeer in één keer meerdere WordPress plugins

Heb je de key toegevoegd, dan klik je op ‘Save Collections’. De WPCore plugin zal nu je plugin collectie laden en voorbereiden voor installatie. Klik op ‘Begin installing plugins’. WordPress zal je plugins nu een voor een installeren. Vervolgens krijg je de melding dat alle installaties voltooid zijn. Op het volgende scherm zie je de lijst met plugins die je zojuist geïnstalleerd hebt. Je kunt ze nu allemaal tegelijk activeren. Ook daar krijg je een melding van.

Tot slot

Als je regelmatig nieuwe WordPress websites bouwt en daarbij vaak gebruik maakt van dezelfde plugins, dan is WPCore Plugin manager een handige tool. Als je op elke website echter een heel ander plugin-pakket gebruikt, dan ben je waarschijnlijk beter af om ze gewoon op de oude manier te installeren en te activeren.

 

Lees ook: Is die WordPress plugin veilig? 15 redenen om een plugin toch maar niet te installeren

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.