Mailchimp gebruiken op je WordPress website

Mailchimp is een handige en professioneel web-programma waarmee je heel eenvoudig email-adressen kan verzamelen in een lijst of ‘list’ genoemd. Iedereen die met internet marketing te maken heeft, heeft dan ook wel eens gehoord van de volgende uitdrukking: “…the money is in the list!”.

Mailchimp is toegankelijk en tot 2000 email-adressen met een maximum van 12.000 mails gratis te gebruiken. Voor beginnende internet ondernemers is dit een handige tool om te beginnen de email-adressen van potentiele klanten te ‘vangen’. Mailchimp maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier nieuwsbrieven  te maken en te versturen naar de email-adressen in jouw lijst. Mailchimp is zeer gebruiksvriendelijk in het beheren van je eigen mailinglijst, zodat jezelf kan bepalen naar welke doelgroep je welke emails of aanbiedingen verstuurt.

Mailchimp gebruiken in combinatie met wordpress

Mailchimp in combinatie met WordPress

Een ander groot pluspunt van Mailchimp is het gemak waarmee je Mailchimp kan integreren in een WordPress website. Het gemak komt tot uiting in het feit dat je Mailchimp in WordPress kan integreren zonder enige technische kennis.

Er zijn in principe twee verschillende manieren om Mailchimp te integreren in een WordPress website. Bij de eerste manier kan je binnen Mailchimp je contact formulier ontwerpen en vervolgens omzetten in code. Deze code kan je dan simpel in een tekst-widget in de sidebar plakken, waardoor je formulier zal worden afgebeeld op je website. De tweede manier omvat het gebruik van plugins. Voor WordPress in het algemeen en zelfs voor verscheidene thema’s zijn diverse MailChimp plugins beschikbaar, van simpel tot heel erg uitgebreid.

Waarom zou je Mailchimp gebruiken?

De volgende redenen geven nog eens aan waarom je Mailchimp zou moeten integreren in je WordPress website:

 • Het is, tot op zekere hoogte, maar zeker voor beginners, gratis!
 • Eenvoudig in gebruik voor het maken en versturen van nieuwsbrieven
 • Makkelijk om inschrijfformulieren te integreren op je WordPress website
 • Zeer uitgebreide statistieken (voor handig voor de ondernemers onder ons)
 • Diverse handige plugins beschikbaar voor WordPress
 • Integratie met social media is zelfs mogelijk
 • Tot slot: er is zelfs een Mailchimp app beschikbaar voor iOS en Android om op je mobiel of tablet je mailingen te beheren.

Dus wat houdt je nu nog tegen?  “Chimp your mail away!”

3 reacties op “Mailchimp gebruiken op je WordPress website”

 1. roi schreef:

  Kan ik ipv via jetpack ook via mailchimp laten abonneren op de blogberichten van de website?

 2. Thomas schreef:

  De nieuwsbrieven van mailchimp hebben altijd dat logo onderaan staan. En dat vind ik niet zo mooi. Zijn er nog andere mail programma’s waarmee dit kan?

  • Thijs Verhoeven schreef:

   Dag Thomas, als je een Mailchimp abonnement aanschaft dan hoef je het logo niet meer onderaan de nieuwsbrief te plaatsen. Het programma werkt echt fijn, wij raden dit zeker aan. Het is gebruiksvriendelijk, werkt intuïtief en je kunt er zeer mooie designs mee maken.

Geef een reactie