LifePress plugin helpt je voortgang bij te houden en te leren van je ervaringen

LifePress plugin helpt je voortgang bij te houden en te leren van je ervaringen

Een paar weken geleden lanceerde Ashan Jay, de ontwikkelaar van de virtuele eventkalender EventON, zijn nieuwe LifePress plugin. Het betreft een interactieve front-end kalender voor het registreren en tracken van gebeurtenissen – een soort digitaal dagboek dus. Op die manier kun je je voortgang bijhouden, leren van gebeurtenissen en meer progressie boeken in de toekomst. De plugin ziet er veelbelovend uit, zeker als je bedenkt dat dit pas de eerste versie is.

Over de LifePress plugin

Bekijk de onderstaande video voor een korte introductie van de plugin:

Na het installeren en activeren van de plugin wordt er een LifePress Dashboard aangemaakt. Dit stelt individuele gebruikers van de site in staat om hun eigen levensgebeurtenissen aan de front-end te bekijken en te beheren. Het voelt een beetje zoals Google Calendar, alleen dan in WordPress. En dat is ook de belangrijkste USP van deze plugin: je kunt al je gegevens gewoon in je eigen database opslaan, in plaats van op de server van een derde partij.

De kalender wordt standaard weergegeven als weekkalender, maar er is een knop waarmee je kunt schakelen tussen week- en maandweergave. Je kunt een nieuwe gebeurtenis toevoegen door op de “+” knop te klikken, waarna er een venster verschijnt waar je een datum kunt selecteren en een titel, optionele beschrijving en tag kunt toevoegen. Dankzij het tag-systeem kun je verschillende soorten items groeperen en elke groep zijn eigen kleur geven. Het is iets heel simpels, maar het draagt wel bij aan de algehele gebruikerservaring. 

Tot slot

De LifePress plugin is heel prettig in gebruik en biedt veel potentie. Niet alleen als een soort virtueel dagboek, maar ook als een evenementenkalender. Je hebt reeds de mogelijkheid om items in de toekomst in de plannen, dus het zou mooi zijn als die functionaliteit kan worden uitgebreid met een notificatiesysteem. 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.