Het lettertype aanpassen in een WordPress bericht

lettertype aanpassen

Wil je van alle WordPress berichten op je website het lettertype aanpassen? Dan kun je dat heel eenvoudig doen met behulp van de Easy Google Fonts plugin of een andere plugin die je prettig vindt. Maar wat nu als je het lettertype van een specifieke tekst in een WordPress bericht wil aanpassen? Hoe dat moet, leggen we hieronder uit!

Lettertype aanpassen in een WordPress bericht

Wil je het lettertype aanpassen binnen een WordPress bericht, dan kun je hiervoor de TinyMCE Advanced plugin gebruiken.

De WordPress editor is gebouwd met een programma dat “TinyMCE” heet. De TinyMCE Advanced plugin voegt simpelweg wat extra functionaliteit aan de bestaande editor toe.

Zodra je de TinyMCE Advanced plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd, zie je een aantal nieuwe opties in de WordPress editor verschijnen. Daar zit ook een font family drop-down menu bij.

tinyMCE advanced

Momenteel heb je toegang tot 17 verschillende font families. Daar zitten alle basis-lettertypes bij (zowel serif fonts als sans-serif fonts), waaronder ook de klassiekers zoals Times New Roman en Helvetica. Selecteer de tekst die je wil bewerken en gebruik de drop-down selecteur om een nieuw lettertype te kiezen.

 

tinyMCE advanced

Het lettertype van de geselecteerde tekst zal direct veranderen. Vergeet niet om je WordPress bericht op te slaan of te updaten!

Als je heel vaak lettertypes wil aanpassen is het slim om een andere oplossing te overwegen. Maar als het gaat om eenmalige of occasionele aanpassingen, dan is de TinyMCE Advanced plugin een uitstekende keuze om te doen wat je wil doen.

Overige functies van de plugin

De TinyMCE Advanced plugin biedt overigens nog meer handige functies. Denk aan een Zoek & Vervang functie binnen de editor, ondersteuning voor het creëren en bewerken van tabellen, en meer opties bij het toevoegen van lijsten. Bij de Settings pagina van de plugin kun je zelf aangeven welke knoppen je wel en niet in de editor wil hebben.

2 reacties op “Het lettertype aanpassen in een WordPress bericht”

 1. Harry schreef:

  Ik heb per ongeluk lettertype alinea voor de hele site gewijzigd van 400 PX naar 700 PX (of andersom). Hoe kan ik deze weer terugzetten?

  • Thijs Verhoeven schreef:

   Dag Harry, volgens mij heb je het over font-weight, de dikte van het lettertype heb je per ongeluk aangepast, toch?

   Dit kun je wijzigen door de volgende code aan je css toe te voegen:

   body {
   font-weight: 400 !important;
   }

   Lukt dit?

Geef een reactie