Lek in All in One SEO Pack plugin

Lek in All in One SEO Pack plugin

Ontwikkelaars hebben een patch ontwikkelt voor een recentelijk ontdekt lek in de All in One SEO Pack plugin. Het lek geeft aanvallers de mogelijkheid om je admin account te kapen.

All in One SEO Pack

All in One SEO Pack is een populaire plugin die door zo’n 30 miljoen WordPress gebruikers is gedownload en op maar liefst een miljoen websites wordt gebruikt. Zoals de naam al aangeeft biedt de plugin allerlei extra functies waarmee je je WordPress site kunt optimaliseren voor zoekmachines. All in One SEO Pack is de enige gratis WordPress plugin die een volledige SEO-integratie voor e-Commerce sites biedt. Geen wonder dat het de meest gedownloade WordPress plugin is.

Lek

Het lek, dat ontdekt werd door deelnemers van het Summer of Pwn (een Nederlandse community van ontwikkelaars die zich bezighouden met het beveiligen van software en het zoeken naar kwetsbaarheden), zit in de zogeheten Bot Blocker functionaliteit van de plugin. Aanvallers kunnen misbruik maken van deze kwetsbaarheid door aangepaste HTTP-headers (verrijkt met malafide JavaScript code) naar de website te sturen waarop de WordPress plugin actief is. Deze code wordt dan toegevoegd aan de HTML-pagina. Admins die vervolgens de pagina openen zorgen er zonder dat ze het weten voor dat JavaScriptcode automatisch wordt uitgevoerd, met alle gevolgen van dien.

Je loopt alleen risico als de Bot Blocker functionaliteit van de All in One SEO Pack plugin is ingeschakeld, iets dat standaard gelukkig niet het geval is.

Patchen of uitschakelen

De maker van de All in One SEO Pack plugin, Semper Fi, heeft inmiddels een patch uitgebracht. WordPress gebruikers die de All in One SEO Pack plugin geïnstalleerd hebben wordt dan ook aangeraden zo snel mogelijk te upgraden naar versie 2.3.7. Gebruikers die niet willen upgraden wordt aangeraden de Track Blocked Bots functionaliteit vooral niet in te schakelen. Patchen verdiend echter altijd de voorkeur.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.