Jetpack 8.7 voegt nieuwe tweetstorm feature toe

tweetstorm feature jetpack 8.7

Jetpack 8.7 werd deze week uitgerold. De update bevat een interessante nieuwe tweetstorm feature die het mogelijk maakt om een tweetstorm uit te rollen en deze in een blogbericht te publiceren.

Wat zijn tweetstorms?

De term ‘tweetstorm’ werd in 2008 geïntroduceerd en verwijst naar een serie van aan elkaar gerelateerde Twitter berichten die snel achter elkaar worden gepubliceerd. Wanneer het gaat om tweets die van dezelfde persoon afkomstig zijn, is een tweetstorm een manier om Twitters maximale aantal van 280 tekens per tweet te omzeilen. In 2017 kondigde Twitter een nieuwe feature aan die het publiceren van tweetstorms nog makkelijker maakte. Twitter kreeg nieuwe plus (+) knop, waardoor je een serie tweets kon typen en vervolgens op ‘Tweet all’ kon klikken om de tweetstorm te delen.

Hoe werkt de nieuwe tweetstorm feature?

De tweetstorm feature van Jetpack werkt in het Tweet blok. Nadat een gebruiker een tweet insluit, zal Jetpack automatisch een tweetstorm detecteren en vragen of je de rest van de tweets wilt ophalen. Het werkt ongeveer hetzelfde als de Thread Reader app, alleen in dit geval wordt de tweetstorm in je WordPress bericht weergegeven.

Gary Pendergast, die enkele maanden aan de nieuwe feature gewerkt heeft, tweette een demo video om te laten zien hoe het werkt.

 

Wat is er nog meer nieuw in Jetpack 8.7?

Naast de nieuwe tweetstorm feature heeft ook de nieuwe zoekfunctie van Jetpack (die sinds dit voorjaar ook als standalone dienst beschikbaar is) een update gekregen. Er zijn meer aanpassingsmogelijkheden toegevoegd. Zo kun je kiezen tussen minimale en uitgebreide zoekresultaten en kun je de zoekresultaten op verschillende manieren sorteren (bijvoorbeeld op chronologische volgorde. Ook is het nu mogelijk om de sorterings-mogelijkheden te verbergen, om de interface van de zoekfunctie compacter te maken.

Voor een volledig overzicht van alle vernieuwingen in Jetpack 8.7 kun je de release post op Jetpack.com raadplegen.

 

 

Geef een reactie