Jetpack 7.4 is nu beschikbaar

Jetpack 7.4 is nu beschikbaar

Jetpack 7.4 is nu beschikbaar. Deze update bevat meerdere bug fixes, verbeteringen en een aantal nieuwe features. Zo is het Business Hours block, dat in Jetpack 7.1 werd toegevoegd, aanzienlijk verbeterd. Ook heb je nu de mogelijkheid om content te delen via WhatsApp.

Business Hours block

Het vernieuwde Business Hours block bevat een schakelaartje waarmee gebruikers kunnen instellen wanneer ze open of gesloten zijn. Er is ook een manier om aanvullende tijden toe te voegen. Zo kunnen restaurants bijvoorbeeld weergeven wanneer ze open zijn voor ontbijt, lunch en diner.

Hieronder zie je hoe het Business Hours block eruit zou kunnen zien:

Jetpack 7.4

Content delen op WhatsApp

De Jetpack Sharing module bevat nu ook de mogelijkheid om content te delen via WhatsApp. Gebruikers kunnen deze feature inschakelen bij Jetpack > Settings > Sharing > Configure sharing buttons. De knop ondersteund het delen van content via de stand-alone app én de web interface.

Jetpack 7.4

Overige verbeteringen

De Slideshow, Carousel en Tiled Galleries blocks zijn ook verbetert. Ze zien er niet alleen beter uit op mobiele apparaten, maar presteren ook beter. Het Carousel block biedt ook een betere thema compatibiliteit. Daarnaast zijn er in Jetpack 7.4 meerdere aanpassingen gedaan aan het Recurring Payments block. Zo is bijvoorbeeld de look en feel van de betalingsmodule op mobiele apparaten verbetert.

Voor een volledige lijst van alle aanpassingen en verbeteringen in Jetpack 7.4 kun je de changelog raadplegen.

Jetpack 7.4 downloaden

Als je al Jetpack hebt, kun je je bestaande installatie updaten bij Plugins op je WordPress Dashboard. Heb je geen Jetpack maar wil je dit wel, dan kun je de plugin hier downloaden.

Let op: Deze Jetpack update vereist minimaal WordPress 5.1 of nieuwer. Als je nog een verouderde versie van WordPress gebruikt, raden we je aan om zo snel mogelijk te updaten. Dit geldt overigens ook voor je PHP versie: De minimaal vereiste PHP versie is recentelijk opgeschroefd naar 5.6.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.