Independent Analytics, een Google Analytics alternatief voor WordPress | WP Handleiding

Independent Analytics, een Google Analytics alternatief voor WordPress

Google Analytics is de meest gebruikte analytics tool om de performance van websites te tracken. Maar het is niet altijd even ideaal. In deze blogpost belichten we de nadelen van Google Analytics en laten we je kennismaken met Independent Analytics, een Google Analytics alternatief voor WordPress.

Waarom een Google Analytics alternatief gebruiken?

Volgens statistieken van W3Techs wordt Google Analytics door meer dan de helft van alle websites op het World Wide Web gebruikt. De tool levert waardevolle data met betrekking tot webverkeer en site performance. Toch zitten er ook nadelen aan. Google Analytics:

·       Is complex

Als je Google Analytics gebruikt (hebt), dan weet je dat het niet de meest gebruiksvriendelijke tool is. Alleen al het aanmaken van een account en het linken van je website kan een frustrerend proces zijn, zeker voor beginners. Bovendien lijkt Google Analytics met elke update ingewikkelder te worden.

·       Kan een negatieve impact hebben op laadtijden

Wanneer je Google Analytics wilt gebruiken voor je WordPress website, moet je een tracking code aan je header toevoegen. Deze tracking code wordt gebruikt om webverkeer-data te verzamelen en te monitoren, echter kan dit leiden tot langere laadtijden en daarmee ook een slechtere performance.

·       Creëert zorgen over privacy

Google Analytics verzamelt veel gegevens van gebruikers. Een deel van die gegevens heb je natuurlijk nodig om de performance van je site te tracken, maar er is veel onduidelijkheid over wat Google precies met al die data doet.

Independent Analytics: track de performance van je WordPress site zonder Google Analytics

Als je behoefte hebt aan een gebruiksvriendelijk Google Analytics alternatief voor WordPress, dan raden we Independent Analytics aan. Deze plugin, waarvan een gratis en premium versie beschikbaar is, biedt meerdere voordelen ten opzichte van Google Analytics:

  • De plugin draait volledig op jouw website. Extensies van derden en tracking codes zijn niet nodig, waardoor je site er niet trager van wordt.
  • Independent Analytics maakt geen gebruik van cookies en bewaart geen persoonlijk identificeerbare gegevens van je bezoekers. Hun privacy blijft gewaarborgd en je site voldoet aan alle richtlijnen van de AVG.
  • De website statistieken van Independent Analytics kunnen nog nauwkeuriger zijn dan die van Google Analytics – bezoekers hoeven immers geen cookies te accepteren.

Tot slot

De toenemende zorgen over privacy omtrent Google Analytics leiden ertoe dat steeds meer mensen op zoek gaan naar manieren om hun website performance te tracken zonder Google Analytics. Voor WordPress gebruikers is Independent Analytics het ideale Google Analytics alternatief! Independent Analytics vereist geen technische setup, is eenvoudig te gebruiken, levert geen vertragingen op en voldoet out-of-the-box aan de richtlijnen van de AVG. Wil je ook aan de slag met deze analytics tool? In onze volgende blogpost leggen we uit hoe je Independent Analytics in WordPress gebruikt!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.