Hoe wijzig ik de kleuren van de admin van mijn WordPress website?

Hoe wijzig ik de kleuren van de admin van mijn WordPress website?

Als WordPress-gebruiker ben je vanzelfsprekend gewend dat je installatie heel erg flexibel is op styling gebied – van je website wel te verstaan. Echter blijkt in de praktijk dat vooral de admin niet heel erg flexibel is wanneer je een andere styling op eenvoudige wijze zou willen veranderen. In dit artikel geven we je een korte gebruiksaanwijzing – hoe verander je namelijk de kleuren in de admin van je WordPress website?

Wordpress menu kleuren wijzigen

Het kleurenschema wijzigen

Met versie 3.8 van WordPress kwam ook een compleet redesign van de admin aan de orde. Met dit redesign werd ook een nieuw kleurenschema geïntroduceerd. Vooral als dit nieuwe kleurenschema je niet volledig aanstaat kun je dit eigenlijk eenvoudig wijzigen vanuit je admin dashboard. Maar wat als je meerdere sites beheert voor meerdere gebruikers, hoe wijzig je dan op eenvoudige wijze voor al die gebruikers het kleurenschema?

Het kleurenschema wijzigen voor multi-users

Het kan voorkomen dat je gebruikers hebt als je voor meerdere administrators een website beheert, die het kleurenschema helemaal niets vinden. Geen nood: in 3 eenvoudige stappen kun je alsnog een ander kleurenschema voor deze gebruikers laten weergeven.

  1. Ga naar de wp-content folder van je installatie en kijk of er in deze folder een map staat die ‘mu-plugins’ heet. Als deze niet bestaat, maak hem dan aan.
  2. Maak in deze map een bestand aan waar PHP code in kan worden geplaatst. Dit bestand mag elke naam hebben die je kan bedenken.
  3. Plaats de volgende code in het bestand:

 

<?php

/**

Plugin Name: Admin-Color

*/

add_filter(‘get_user_option_admin_color’, ‘change_admin_color’);

function change_admin_color($result) {

return ‘ectoplasm’;

}

 

In dit geval zal het kleurenschema dan wijzigen naar ectoplasm. Je kan dit echter wijzigen in de naam van elk ander kleurenschema natuurlijk. Zo simpel kan het zijn! Succes met het wijzigen van je kleurenschema’s.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.