Hoe maak je een WordPress website print vriendelijk?

Hoe maak je een WordPress website print vriendelijk?

print vriendelijke wordpress website

Als webdesigner, programmeur of website beheerder zal het niet vaak voorkomen dat je moet zorgen dat je website pagina’s print vriendelijk zijn. Mocht dat echter wel het geval zijn, dan wil je natuurlijk dat je site er op papier net zo goed uit ziet als op het scherm. Zoals je inmiddels wel mag verwachten van WordPress, zijn er ook voor deze kwestie volop plugins te vinden. In dit artikel hebben we de drie beste plugins op een rijtje gezet om je WordPress site in een handomdraai print vriendelijk te maken, zodat je pagina’s er ook op papier mooi en overzichtelijk uitzien.

Easy Social Share

Easy Social Share is een populaire plugin die ondersteuning biedt voor meer dan 20 grote sociale netwerken en een handige Print knop die je naadloos aan elke gewenste post of pagina kunt toevoegen. De plugin is helemaal gratis en vereist geen registratie. Kwestie van even installeren en je kunt aan de slag!

Download

Print Friendly & PDF Button

Met de Print Friendly & PDF Button plugin kun je met één muisklik printversies van je webpagina’s genereren. Vervolgens kun je de pagina’s opslaan als PDF bestanden of ze uitprinten. De plugin ondersteund maar liefst 20 verschillende talen en past de taal automatisch aan naar de taalinstellingen van de gebruiker. Dit alles zonder dat je ook maar één regel code hoeft te schrijven.

Download

WP Print Friendly

Ook deze simpele gratis plugin is ideaal om je WordPress site of blog op een makkelijke manier print vriendelijk te maken. Hij bevat wellicht niet zoveel features als de hierboven genoemde plugins, maar biedt wel controle over de te printen pagina elementen. Op je webpagina wordt een enkele printknop weergegeven waarmee je bezoekers een printvriendelijke versie van elke gewenste pagina kunnen genereren.

Download

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.