Het verschil tussen een WordPress en Magento webshop

Het verschil tussen een WordPress en Magento webshop

Wanneer je een webshop wilt beginnen en op zoek bent naar een gebruiksvriendelijk programma, dan ben je misschien WordPress en Magento al tegengekomen en vraag je jezelf af welk platform het beste bij jouw doelstellingen past. Op het eerste gezicht lijken de twee platformen veel op elkaar. Het zijn allebei Content Management Systemen (CMS), ze zijn beide goed aan te passen, SEO vriendelijk en hebben een sterke online support community.

Het verschil tussen wordpress en magento

Magento kan, in vergelijking met WordPress, enigszins intimiderend zijn. Maar in bepaalde gevallen is Magento een betere oplossing voor een webshop. Het grootste verschil tussen de twee platformen is dat WordPress geprogrammeerd wordt binnen een serie PHP scriptjes terwijl Magento gebruik maakt van object-oriented programming. Magento is, in vergelijking met WordPress, een vrij gecompliceerd platform. Zeker als je al bekend bent met WordPress, zul je verschillen tegenkomen op het gebied van terminologie die verwarrend kunnen zijn.

WordPress webshop

WordPress is het populairste platform van dit moment. Meer dan 19% van alle websites op het internet draait op  het WordPress systeem. Het is erg gebruiksvriendelijk, zelfs voor mensen met minimale technische kennis. WordPress kan worden uitgebreid met een aantal ecommerce plugins zoals WP eCommerce en WooCommerce.

Magento webshop

Magento is, net als WordPress, gebaseerd op open source technologie. Het is een zeer uitgebreid ecommerce platform, waar ook grote bedrijven en merken gebruik van maken. Magento biedt verkopers veel flexibiliteit en controle bij het creëren van online shops en biedt veel extra features op het gebied van marketing, multi-store management, mobile commerce, SEO en statistieken.

Het doel van de website als uitgangspunt

Hoewel zowel WordPress als Magento Content Management Systemen zijn, is Magento specifiek ontwikkelt voor ecommerce oplossingen. WordPress is veel breder ontwikkeld. De functionaliteiten van Magento zijn gericht op een zakelijke structuur en online verkoop van producten. Als het je hoofddoel is om producten te verkopen, dan is Magento aan te raden. Als het hoofddoel van je website is om te bloggen of content te plaatsen, dan is WordPress makkelijker.

Met behulp van plugins kun je de WordPress website wel omtoveren tot een webshop; maar houd er rekening mee dat de ecommerce plugins van WordPress wat beperkter zijn. Magento biedt aanzienlijk meer opties op het gebied van verzendingen, betalingsmethoden, inventaris, prijsmanagement, cadeaubonnen en orderverwerking. Magento is eigenlijk de WordPress van ecommerce. Dus als je echt een professionele webshop wil die berekend is op groei: ga voor Magento! Als je een kleine webshop nodig hebt voor enkele tot tientallen producten, dan is WordPress de betere keus.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.