Gutenberg 11.2 is nu beschikbaar

Gutenberg 11.2 is nu beschikbaar

Gutenberg 11.2 werd vorige week uitgerold. Hoewel de focus bij deze update van de Gutenberg plugin vooral lag op het doorvoeren van bugfixes, zijn er toch twee noemenswaardige wijzigingen geïntroduceerd: Kleur- en borderopties voor het Zoek blok, en een experimentele flex layout voor het Groep blok. Hieronder lichten we deze kort toe.

Kleur- en borderopties voor Zoek blok

Voorheen was het nagenoeg onmogelijk om de zoekfunctie van je WordPress website te customizen als je thema hier geen opties voor bood. Nu heeft het Zoek blok uitgebreide ondersteuning voor kleur- en borderopties gekregen. Het is goed om te zien dat de design-gereedschappen van de editor geleidelijk aan consistenter worden toegepast op de beschikbare blokken.

Experimentele flex layout voor Groep blok

Gutenberg 11.2 introduceert tevens ondersteuning voor een experimentele flex layout voor het Groep blok. Dit biedt ons een glimp van een toekomstige feature waarbij Parent blokken in staat zijn om de layout van geneste blokken te definiëren. Binnenkort moet het mogelijk worden om onder andere de oriëntatie, uitlijning en spatiering binnen een flex layout aan te passen. 

De schakelaar voor de flex layout feature is overigens nog verborgen zolang het Gutenberg team werkt aan een beter design.

Meer weten over Gutenberg 11.2?

Wil je alvast experimenteren met Gutenberg 11.2? Dan moet je de Gutenberg plugin geïnstalleerd en geactiveerd hebben. Voor meer informatie over alle nieuwe features, verbeteringen en bug fixes in deze update kun je de officiële release post op make.wordpress.org raadplegen.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.