Google Analytics dashboard WordPress plugin

De Google Analytics Dashboard plugin plaatst de Google analytics informatie op het Dashboard van WordPress. Hierdoor hoef je niet apart in te loggen op de Google Analytics website voor algemene informatie over bezoekersaantallen, kliks en zoekwoorden. Deze plugin is een goede toevoeging voor de Google Analytics plugin zodat de informatie direct op het WordPress dashboard zichtbaar is.

Google Analytics Dashboard voor wordpressInstallatie en gebruik van de Google Analytics Dashboard Plugin

Ga in het WordPress navigatiemenu naar ‘Plugins’ en klik op ‘Nieuwe plugin’. Vul vervolgens in de zoekbalk Google Analytics Dashboard in en klik op Plugins zoeken. Als je de plugin hebt gevonden klik je op Nu installeren en in het volgende scherm op Plugin activeren om de plugin te activeren. Nadat de plugins is geactiveerd is er een module genaamd Google Analytics Dashboard toegevoegd aan Instellingen in het navigatiemenu (zie afbeelding rechts).

Instellingen

Ga naar de instellingen van het Google Analytics Dashboard en klik op Start the Login Process. Klik op de volgende pagina op Grant Access om de plugin in te stellen. Nu zal er een extra module verschijnen in het Dashboard, meestal wordt deze onderaan geplaatst.

.Download hier de Google Analytics dashboard plugin

Geef een reactie