Eerder deze maand schreven we al dat Google Chrome binnenkort standaard gemengde content gaat blokkeren. Om je geheugen nog even op te frissen: Gemengde content verwijst naar https pagina’s die bronnen zoals afbeeldingen, video’s, stylesheets en scripts over http laden. In dat geval wordt zowel veilige als onveilige content op dezelfde pagina geladen, terwijl het initiële verzoek veilig over https ging. We hadden al een aantal voorbeelden gegeven van plugins die je kunnen helpen om gemengde content foutmeldingen op je website op te sporen. Maar omdat dit voor sommige WordPress gebruikers misschien wat overweldigend is, wil ik in deze blogpost wat dieper ingaan op het gebruiken van een van die plugins.
Gemengde content foutmeldingen oplossen met SSL Insecure Content Fixer
Het is mogelijk om gemengde content foutmeldingen handmatig op te sporen en te verhelpen, maar dit kan voor beginners wat ingewikkeld zijn. Daarom leg ik hieronder uit hoe je hetzelfde kunt doen met SSL Insecure Content Fixer. Deze plugin werkt als een ‘zoek en vervang’ functie die http URLS omzet naar https, alvorens deze naar de browser van de gebruiker worden verstuurd.
Stap #1: Installeer en activeer de SSL Insecure Content Fixer plugin.
Stap #2: Ga op je WordPress dashboard naar Settings > SSL Insecure Content om de instellingen van de plugin te configureren.
Stap #3: Selecteer het gewenste ‘fix level’ (bijvoorbeeld ‘Simple’) en klik vervolgens op Save changes om je wijzingen op te slaan.
Let op: Als je waarschuwingen te zien krijgt met betrekking tot afbeeldingen, iframes, embeds (zoals video’s) of scripts die ‘hard-coded’ in HTML zijn, dan moet je waarschijnlijk een ander fix level kiezen dan Simple:
- Het Content fix level doet alles dat het Simple fix level doet. Daarbij worden ook afbeeldingen, iframes en embeds in je pagina content en in Tekst widgets opgeschoond.
- Het Widgets fix level doet alles dat het Content fix level doet, maar schoont ook al je widgets op (niet alleen de Tekst widgets).
- Het Capture fix level schoont de hele pagina op. Maar kijk uit, want dit fix level kan een grote impact hebben op je site performance.
Tot slot
Hoe meer gemengde content foutmeldingen je hebt, hoe meer doorverwijzingen naar https de plugin moet uitvoeren. Dat betekent dat de laadtijd ook langer wordt. Dus als je je content kunt opschonen door alles over https te laten lopen, is het aan te raden om dat eerst te doen. Hoe minder werk de plugin hoeft uit te voeren, hoe kleiner de impact op je website performance.