Gemakkelijk tabellen maken in WordPress met de TablePress plugin

Gemakkelijk tabellen maken in WordPress met de TablePress plugin

TablePress is een gratis WordPress plugin, ontwikkeld door Tobias Bäthge, waarmee tabellen gemaakt en beheerd kunnen worden op een website zonder dat je enige kennis van HTML nodig hebt. Tobias Bäthge is een promovendus op het gebied van “Engineering Cybernetica” uit Magdeburg, Duitsland. Tobias Bäthge heeft TablePress voorzien van een eenvoudige interface om gemakkelijk de tabellen te kunnen bewerken.

TablePress WordPress plugin

Daarbij is TablePress dan ook de officiële opvolger van de WP Table Reloaded plugin. TablePress is geheel opnieuw van nul af aan opgebouwd en maakt gebruik van een geheel nieuwe interne structuur in vergelijking met zijn voorganger. Deze nieuwe interne structuur zorgt ervoor dat een aantal belangrijke tekortkomingen zijn verholpen en maakt het mogelijk om gemakkelijker en veiliger, verbeteringen aan te brengen met het oog toekomstige ontwikkelingen.

Wat is er mogelijk met TablePress

De tabellen kunnen alle soorten gegevens bevatten, van eenvoudig tot complexe formules. Een extra JavaScript-bibliotheek kan tevens worden gebruikt om functies zoals sorteren, paginering, filteren en meer handigheden voor de bezoekers toe te voegen. De tabellen kunnen op een uiterst gemakkelijke manier worden weergegeven in berichten, op pagina’s of in widgets. Ook kunnen tabellen worden geïmporteerd en geëxporteerd vanuit of naar CSV-bestanden (bijv. uit Excel), HTML-bestanden en JSON bestanden. Tevens is TablePress te gebruiken in ongeveer 20 verschillende talen. Een knop in de editor werkbalk maakt het gemakkelijk om een tabel in een pagina of bericht van je WordPress site te plaatsen. Ook kan eerst een preview van de tabel worden weergegeven voordat deze überhaupt wordt gepubliceerd op de site.

Overstappen van WP Table Reloaded naar TablePress

Mocht je op dit moment op je website nog gebruik maken van WP Table Reloaded dan wordt er aangeraden om toch de overstap te maken naar TablePress. WP Table Reloaded wordt namelijk niet langer bijgewerkt of verder ontwikkeld. Op de website van de TablePress plugin staat een migratie gids, een handleiding om op een veilige manier je gegevens over te zetten.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.