Geld verdienen met een WordPress blog!

Geld verdienen met een WordPress blog!

Er zijn een heleboel manieren om te proberen geld te verdienen met een WordPress blog. Het eerste wat je jezelf af moet vragen is: Zit er potentie in het onderwerp van mijn blog binnen de niche om geld te verdienen. Het tweede wat je moet bewerkstelligen is vertrouwen van jouw publiek / volgers op jouw blog te winnen door goede en waardevolle informatie te schrijven over jouw onderwerp binnen de niche.

Waar je mee kan beginnen om geld te verdienen met je WordPress blog is Google Adsense. Met Google Adsense kan je banners of andere vormen van advertenties op je WordPress blog plaatsen. Google Adsense matched deze banners of advertenties aan de informatie die er op je WordPress blog geschreven wordt. Aangezien jouw publiek geïnteresseerd is in jouw onderwerp, is de kans groot dat ze tijdens het bezoek aan jouw blog een dergelijke advertentie aanklikken en gaan bekijken. Dit betekent dat jij op dat moment geld verdient. Het zal niet veel zijn, maar het is een begin.

geld verdienen met wordpress blogEen tweede mogelijkheid om geld te verdienen met je WordPress blog is affiliate marketing. Hiermee kun je producten (en dit kan van alles zijn, van ebooks tot fysieke producten) van anderen promoten / aanbieden aan de bezoekers van jouw blog. Zijn jouw bezoekers geïnteresseerd in het product en kopen ze het via de link op jouw blog dan verdien jij een commissie over het aankoopbedrag. Bekende websites waar je dergelijke producten kunt vinden zijn o.a.: Tradetracker, Zanox, Daisycon en vele anderen. Het is natuurlijk ook mogelijk om een eigen product te creëren, hetzij een ebook of een fysiek product gerelateerd aan jouw blog-onderwerp of expertise. Deze zou je dan kunnen verkopen via jouw WordPress blog.

Een derde mogelijkheid is om een soort van ‘members-gedeelte’ op jouw blog te creëren. Een gedeelte waar de bezoekers net iets meer krijgen dan de bezoekers buiten dit ‘members-gedeelte’. Denk hierbij aan een wekelijkse nieuwsbrief, of de mogelijkheid om een gast-post te maken op je blog, hierin kan je heel creatief zijn. Je moet zorgen dat je een meer waarde biedt, zodat je een eenmalige bijdrage of een maandelijks terugkerende bijdrage kan vragen.

Een vierde optie is er één die het best werkt wanneer je een vaste grote groep bezoekers hebt opgebouwd. Er zijn manieren om advertentie ruimte binnen je blog niet alleen te vullen met Google Adsense, maar deze ruimte kan je ook verhuren aan het bedrijven gerelateerd aan jouw blog-onderwerp. Op deze manier kunnen deze bedrijven namelijk gemakkelijk een groep mensen bereiken die toch al geïnteresseerd zijn in een bepaald onderwerp en mogelijk ook in hun product. Op deze manier kan je geld verdienen met je WordPress blog door huur te vragen, je zou ook nog een bepaalde commissie kunnen bedingen bij deze bedrijven, als iemand via de advertenties op jouw blog iets koopt dan ontvang jij hiervan een percentage.

De mogelijkheden zijn onbegrensd als het gaat om geld verdienen met je WordPress blog. Heb jij ervaringen met geld verdienen met een blog? Deel ze dan en start de discussie.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.