Gamify je WordPress site met GamiPress

Gamify je WordPress site met GamiPress

Gisteren hadden we het al over gamification, en hoe dit meer betrokkenheid kan creëren en je bezoekers stimuleert om op je website terug te komen. Wil je ook gamification elementen op je WordPress site integreren, dan zijn er verschillende plugins die je kunt gebruiken. Als je eerst nog een beetje met gamification wil experimenteren en liever nog niet in een premium plugin wilt investeren, dan raden we GamiPress aan. Deze gratis plugin biedt je de mogelijkheid om je bezoekers te belonen voor het voltooien van handelingen.

Over GamiPress

Met GamiPress bepaal jij zelf hoe je bezoekers beloningen kunnen verdienen. Je kunt net zoveel achievements creëren als je wilt, en tevens de relaties tussen die achievements definiëren. Je kunt bezoekers beloningen laten verdienen door bijvoorbeeld in te loggen, reacties te plaatsen, of hun e-mailadres op te geven.

gamipress

Je kunt je bezoekers op drie manieren belonen:

  • Met punten, die je bezoekers kunnen verdienen middels interacties op je website;
  • Met achievements, die bezoekers kunnen behalen door bepaalde handelingen te verrichten;
  • Met ranks, zodat je bezoekers een hogere score kunnen verdienen.

gamipress

Je hebt de keuze uit een onbeperkt aantal punt-types. Zo kun je instellen dat je bezoekers credits, coins of gems kunnen verdienen. Op die manier kun je het punt-type aanpassen aan het karakter van je website. Als bezoekers iets hebben gepresteerd, kun je een felicitatie boodschap laten zien. Deze boodschap kun je per prestatie instellen.

De gamification elementen kunnen aan je site worden toegevoegd met behulp van shortcodes. Deze kunnen niet alleen in pagina’s, maar ook in posts worden geplaatst. Op die manier kun je in feite overal een spel van maken.

GamiPress downloaden?

GamiPress houdt een log van activiteiten bij, zodat je altijd weet wat er gaande is. De plugin kan geïntegreerd worden met Easy Digital Downloads, WooCommerce, AffiliateWP en andere populaire plugins. GamiPress is gratis te downloaden.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.