Font Awesome 5.9 breidt uit met 421 nieuwe iconen

Font Awesome 5.9 breidt uit met 421 nieuwe iconen

Font Awesome 5.9 werd afgelopen maand uitgebracht. De update bevat maar liefst 421 nieuwe en geüpdatete iconen. Daarmee bevat de populaire iconen-font bibliotheek, die op 34% van de top 1 miljoen websites wordt gebruikt, nu meer dan 5.000 vector iconen. Font Awesome is tevens een van de grootste open source projecten op GitHub – en de officiele Font Awesome plugin is natuurlijk een populaire keus voor WordPress gebruikers!

Over Font Awesome 5.9

Versie 5.8 bracht een hele verzameling merk iconen van onder andere Airbnb, Salesforce en Evernote. Font Awesome 5.9 voegt nog meer handige Editor iconen toe. Deze zijn ideaal voor ontwikkelaars die werken aan tekst editors of WYSIWYG editors.

font awesome 5.9

Ook noemenswaardig in versie 5.9 is de introductie van zogeheten icon duos. Zoals de naam al doet vermoeden betreft het hier combinaties van twee verschillende iconen. Denk bijvoorbeeld aan car-building, car-bus en burger-soda.

font awesome 5.9

Coming soon: Duotone iconen

Font Awesome heeft een tijdje terug ook aangekondigd dat er duotone kleuren geïntroduceerd worden. Deze worden in een volgende update verwacht.


Er is nog geen documentatie beschikbaar over het gebruik van de duotones, maar het gaat dus om iconen die twee kleuren in plaats van één kleur hebben. Font Awesome heeft bevestigd dat gebruiker de kleuren van elk icoon kunnen aanpassen. De feature zal out-of-the-box werken door de huidige kleur te erven, maar je kunt de hoofdkleur of elke laag individueel veranderen.

Meer weten over Font Awesome?

Wil je op de hoogte blijven van de laatste Font Awesome updates en de komende Duotone feature? Of heb je zelf suggesties voor nieuwe iconen? Volg dan Font Awesome op Twitter!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.