Een website menu maken voor je WordPress website

Een website menu maken voor je WordPress website

Ben je bezig met het bouwen van je eerste prachtige WordPress website en wil je een aangepast menu maken? Met het onderstaande stappenplan is het een fluitje van een cent! We leggen stap voor stap uit hoe jij een eigen menu voor je WordPress website maakt.

website menu maken in WordPress

1. Een menu aanmaken

Ga in je WordPress Dashboard naar Appearance > Menus. Zo kom je in het Edit Menus venster, waar je een menu kunt aanmaken. Het eerste dat je moet doen is je menu een naam geven. Afhankelijk van welk WordPress thema je hebt kun je één of meerdere menu’s aanmaken. In het geval dat je er meerdere kunt aanmaken is een beschrijvende naam wel zo handig (‘Hoofdmenu’ of ‘submenu’ bijvoorbeeld) om verwarring te voorkomen.

2. Pagina’s en links toevoegen aan je WordPress menu

Zodra je een menu hebt benoemd en aangemaakt, is het tijd om er pagina’s en links aan toe te gaan voegen. Aan de linkerkant van de menu structuur staan je pagina’s, sleep ze naar het rechterdeel en ze komen in je menu te staan. Bij de links module vul je een link van jouw keuze in en geef je het menu item een naam. Vervolgens klik je op ‘Add to menu’ om de link ook aan het menu toe te voegen.

3. De menu items in de juiste volgorde zetten

Als het goed is heb je nu alle gewenste pagina’s in het menu gezet. Die staan waarschijnlijk niet allemaal in een logische volgorde. Gelukkig kun je door middel van drag and drop de menu items in de gewenste volgorde zetten.

4. Submenu’s aanmaken

Bijna op dezelfde manier als het op volgorde zetten van de menu items kun je submenu’s aanmaken: je sleept de box onder het overkoepelende menu item en iets naar rechts. Submenu’s zijn handig wanneer je veel verschillende pagina’s hebt maar het hoofdmenu graag overzichtelijk wilt houden.

5. De locatie van het menu bepalen

De laatste stap is het instellen van de locatie van je menu. Dit kun je doen door op het ‘Menu Location’ tabblad te klikken, boven in het venster. Hier kun je eenvoudig kiezen welk menu je in welk gedeelte van je website wil hebben.

Gefeliciteerd, je hebt zojuist je eerste WordPress menu gecreëerd! Wil je meer weten over het aanmaken van menu’s in WordPress en over alle andere WordPress mogelijkheden? Lees dan de WordPress handleiding.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.