EatsWP: een restaurant menu plugin voor Gutenberg

EatsWP: een restaurant menu plugin voor Gutenberg

Eerder deze week lanceerde Jack Kitterhing EatsWP, een nieuwe restaurant menu plugin voor Gutenberg. Uniek aan deze plugin is de ingebouwde QR-feature; gasten kunnen de QR-code scannen met hun smartphone en krijgen dan direct het actuele menu van het restaurant te zien.

 “Digitale menu’s nu een voor de hand liggende keuze”

Kitterhing besloot de plugin te bouwen toen hij zag dat kleine restaurants veel problemen hadden met hun ‘fysieke’ menu’s. “Het is duur om die te updaten of om dingen te veranderen, omdat ze dan alles opnieuw moeten laten drukken,” schreef hij. “Een digitaal menu kunnen ze binnen een paar minuten updaten en een nieuwe QR-code genereren.” Kitterhing verwees ook naar de huidige situatie waar restaurants nu mee kampen: “Het is niet veilig dat iedereen fysieke menu’s aanraakt, dus digitale menu’s zijn nu meer dan ooit een voor de hand liggende keuze.”

Hoe de plugin werkt

EatsWP is nog relatief eenvoudig; er zijn geen honderden opties. Maar de mogelijkheden die de plugin wél biedt, vormen een uitstekende basis. Gebruikers beginnen door het Eats Menu blok toe te voegen. Vervolgens kunnen ze een keuze maken uit diverse onderliggende blokken die ze in het menu kunnen plaatsen:

  • Item met foto
  • Item met foto en addons 
  • Item zonder foto
  • Item zonder foto en addons
  • Eats Section Heading

Als je eenmaal een menu hebt gebouwd, kun je een QR-code genereren voor de pagina waar het menu op staat. Wanneer een gast de QR-code scant, wordt de betreffende pagina geopend. 

Toekomstplannen

“Het doel voor de komende 12 maanden is om EatsWP te veranderen in alles dat een restaurant nodig heeft om gasten een ervaring met minimaal contact te bieden,” schreef Kitterhing. Zo wil hij het digitale menu gaan uitbreiden en betalingsmogelijkheden gaan toevoegen. In het tijdperk van COVID-19, waarin mensen steeds meer online bestellen en contactloos betalen de norm wordt, hebben restaurants immers behoefte aan simpele maar functionele oplossingen.

Meet weten over EatsWP?

De prijs van de EatsWP plugin start bij $37 per jaar en is afhankelijk van het aantal sites waarvoor je updates en ondersteuning wilt. Voor meer informatie kun je terecht op de EatsWP website.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.