Drag and Drop Menu Items plugin

Drag and Drop Menu Items plugin

Vorige week bracht web developer Sajjad Hossain Sagor de eerste versie van zijn Drag and Drop Menu Items plugin uit. Deze plugin doet precies wat de naam zegt: je kunt menu items uit meta boxen in het navigatie menuvenster naar het menu slepen dat je aan het bewerken bent.  WordPress vereist standaard twee handelingen om een item aan een menu toe te voegen: één muisklik om het item aan te vinken, en vervolgens een muisklik om het item toe te voegen. Deze plugin is een handige tool voor gebruikers die de voorkeur geven aan de drag and drop methode.

Hoe werkt de Drag and Drop Menu Items plugin?

Nadat je de plugin geïnstalleerd en geactiveerd hebt, ga je op je WordPress dashboard naar Weergave > Menu’s. Je kunt menu items uit de meta boxen onder de ‘Menu items toevoegen’ sectie naar het menu onder ‘Menustructuur’ slepen. Wanneer je dat doet, verschijnt er een drop-box tussen de bestaande items in het menu. Je kunt echter geen items vanuit de meta boxen direct in een sub-menu slot slepen; dat is in strijd met de standaard functionaliteit van WordPress. Maar het organiseren van submenu’s werkt zoals gebruikelijk.

De Drag and Drop Menu Items plugin is beperkt tot het ‘Menu’s’ venster in de WordPress admin. De plugin werkt niet in de customizer, waar nu nog een andere methode van menu items toevoegen wordt gebruikt.

Tot slot

Drag and Drop Menu Items is een heel simpele, lichtgewicht plugin die probleemloos werkt. Wel moet je er rekening houden dat de plugin in de toekomst wellicht niet meer werkt. Het Gutenberg team werkt namelijk aan een experimentele versie van een nieuw navigatie venster op het WordPress dashboard. Dat zal uiteindelijk in de WordPress core geïntegreerd worden. Maar voorlopig is de Drag and Drop Menu Items plugin een prima oplossing als je menu items direct op hun plek wilt kunnen slepen.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.