Divi WordPress Theme – anders dan andere themes?

WordPress draait om het vinden van die ene, unieke theme die ervoor zorgt dat je website uiteindelijk zichzelf kan onderscheiden. Een recentelijk nieuwe theme is Divi, dat zegt zich te onderscheiden van andere themes met het oog op flexibiliteit. Wij doken in de theme en keken of Divi écht anders is. 

Features van Divi

Divi komt in een ‘pakket’ dat kan worden aangekocht, waar eigenlijk meer in zit dan alleen een basic theme. Onderdeel hiervan is de Divi Builder, een tool die je in staat stelt om eigen layouts aan te maken voor je website. Hiernaast kent de theme standaard tien verschillende layouts die worden geleverd bij download. De belangrijkste eigenschap die Divi hier zelf aan koppelt is dat alle layouts die worden aangemaakt met de theme responsive zijn; dat wil zeggen dat de website die de layout gebruikt zich zal aanpassen aan het apparaat waar het op weergegeven wordt. Zo zal de website er anders uitzien op een laptop dan dat deze eruit zal zien op een smartphone.

Divi WordPress Thema

De Divi Builder

De werkelijk unieke feature van de Divi WordPress theme is dus dat je binnen de theme zelf verschillende layouts kan aanmaken – je bepaalt in feite zelf hoe je website eruit ziet. Dit wordt gedaan door het toevoegen, wijzigen of verwijderen van verschillende modules. Zo is het eenvoudig om bijvoorbeeld sidebars, tabs, tekst en afbeeldingen toe te voegen aan je WordPress installatie. Dit gaat allemaal behoorlijk intuïtief en is behoorlijk uitgebreid: er is zelfs de mogelijkheid om aan elke module CSS toe te voegen.

Is Divi wat voor mij?

Divi geeft behoorlijk wat flexibiliteit aan je WordPress installatie met het oog op flexibiliteit. Hecht je veel waarde aan het eenvoudig wijzigen van de layout van je website, dan is Divi een opvallende optie die zeker de moeite waard is om te verkennen. De bonus hierbij is natuurlijk dat je design volledig mobile ready is door de responsive eigenschappen die de theme bezit. Hiermee ben je effectief klaar voor de nabije toekomst. Het Divi thema is verkrijgbaar via Elegant Themes.

Geef een reactie